2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
101. oldal / összesen: 127
Hétfőn avatják az Audi győri logisztikai parkját
Hétfőn avatják fel az Audi győri gyárát kiszolgáló, mintegy tízmilliárd forintból épített logisztikai parkot.
A vállalkozások közel fele még nem fizette be a regisztrációs díjat Szabolcsban
A vállalkozások közel fele még nem fizette be az idén a kötelező regisztrációs díjat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi kereskedelmi és iparkamara pr és kommunikációs vezetője az MTI-vel.
KSH: nőttek az átlagkeresetek január-augusztusban
A bruttó átlagkeresetek 3,4, a nettó átlagkeresetek 4,8 százalékkal haladták meg az idén január-augusztusban az egy évvel korábbit - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Brit kormányjelentés: a munka nem mindig kínál kiutat a szegénységből
Sok brit munkavállaló olyan keveset keres, hogy képtelen kikeveredni a szegénységből, annak ellenére, hogy folyamatosan van bejelentett legális munkaviszonya, és ez alapvetően meghatározza a szegény családokba született gyermekek kilátásait is - áll a brit kormány mellett működő illetékes szakbizottság csütörtökön ismertetett tanulmányában.
Gyulán közel ötven százalékkal alacsonyabb a munkanélküliség a megyei átlagnál
Gyulán 2013 augusztusában a munkanélküliségi ráta 6,8 százalék volt, közel ötven százalékkal kevesebb a megyei átlagértéknél. A gyulai önkormányzat három éve vállal aktív szerepet a helyi munkaerő-piacon, sikeres közmunka programok, a vállalkozások foglalkoztatásra ösztönzése, és a gyulai húsüzem megmentése áll a pozitív mutatók mögött - jelentette be sajtótájékoztatón Gyula alpolgármestere csütörtökön.
Elkészült Közép-Európa legnagyobb gumiabroncs-raktára Bajon
Az Abroncs Hungária Kereskedőház Kft. a Komárom-Esztergom megyében levő Bajon befejezte logisztikai központjának fejlesztését, amely Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb gumiabroncs-raktára lett - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
Mesterházy: fókuszban a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés
A szocialista párt gazdaságpolitikai programjának fókuszába a munkahelyteremtést, a gazdasági növekedést helyezte - jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kedden Egerben tartott sajtótájékoztatóján, ahol a párt Heves megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeit is bemutatta.
Megkezdte a szállítást a Donau Chemie új, kazincbarcikai üzeme
A Donau Chemie megkezdte a Kazincbarcikán felépített új gyárában készült termékek kiszállítását, amelyek magyar felhasználóknál, továbbá Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia piacain találtak gazdára - mondta Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója kedden az MTI-nek.
Kétmilliárdos beruházás zárult le a Nolato Kft.-nél
Utóbbi tíz évének legnagyobb fejlesztését zárta le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft., amely kétmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását - jelentette be a projektet lezáró keddi ünnepségen a társaság értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettese.
Ismét pesszimistább hangulatba kerültek a vállalkozások
Az előző negyedévi ugrásszerű javulás után a harmadik negyedévben ismét pesszimistább hangulatba kerültek a vállalkozások, a negatív irányú változás hátterében főként a közterhekkel, a gazdaságpolitikával és a vállalati hitelkamatokkal kapcsolatos várakozások romlása áll - közölte a K&H Bank kis- és közepes vállalatokat (kkv) érintő bizalmiindex-kutatásának legfrissebb adatait kedden az MTI-vel.
Közel százfős létszámbővítést hajtott végre a Kézmű Nonprofit Kft.
Közel száz fővel növelte az idén dolgozói létszámát a budapesti Kézmű Nonprofit Kft., az ország legnagyobb könnyűipari vállalata így már összesen csaknem 4500 embert foglalkoztat, akik háromnegyede megváltozott munkaképességű.
Idén jelentős nyereségnövekedést tervez az Euronics üzemeltetője
Az idén hatvan százalékkal nagyobb, félmilliárd forint feletti nyereséget tervez a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft., a műszakicikk-kereskedelmi hálózat nettó árbevétele pedig várhatóan 35 milliárd forintra nő a 2012-es 32,4 milliárd forintról.
Öt százalékkal emelkedett tavaly a jövedelem Komárom-Esztergom megyében
Az adóbevallást benyújtók jövedelme öt százalékot kissé meghaladó mértékben emelkedett 2012-ben Komárom-Esztergom megyében - közölte a tavalyi adóbevallások összesítése alapján a NAV megyei adóigazgatósága.
101. oldal / összesen: 127