2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
100. oldal / összesen: 127
Közel 400 milliós fejlesztés a Buszesz Ecet Zrt.-nél
Csaknem 365,5 millió forintból fejleszti gyártási technológiáját és gépparkját a Buszesz Ecet Ecetgyártó Zrt., a cég a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 100 millió forintos uniós támogatást nyert.
Digitális gazdaság, munkahelyteremtés, bankunió a napirenden
Elkezdődött csütörtökön kora este az Európai Unió állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója, amelynek témája elsősorban a digitális gazdaság fellendítése, a munkahelyteremtés, különösen a fiatalok körében, valamint a bankunió megteremtésének állása.
Bosch: bővülhet a miskolci gyár munkavállalói létszáma
A Bosch miskolci üzemében jövőre kisméretű beruházást és ezzel a létszám szerény mértékű emelését tervezi - mondta Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch-csoport kommunikációs igazgatója csütörtökön. Megerősítette azt is: a cég 2018-ig az önindító gyártás egy részének áttelepítését tervezi Miskolcra a németországi hildesheimi gyárból.
A Dunapack 5,7 millió eurós beruházással fejleszti nyíregyházi gyárát
A Dunapack, az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport csomagolási divíziója, jelentős korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában. Az 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű beruházás célja a Dunapack nyíregyházi gyára gépeinek és infrastruktúrájának modernizációja, ezáltal a termelés minőségének és rugalmasságának fokozása, a termelékenység és a termelési kapacitás növelése.
Egy tehetséges vezető alatt jól kijön az X és Y generáció
A generációk közötti hozzáállásbeli és kommunikációs szakadékot elemezték a Profession.hu XYZ konferenciáján a cégvezetők, HR szakemberek és pszichológusok. A legtöbb feszültséget a stabilitás hiánya okozza, a tapasztalatok alapján azonban ennek kiépítésére a változó gazdasági helyzetben nem számíthatunk. A többi problémát - mint a különböző munkastílus és értékrend, kölcsönös türelmetlenség, valamint az elfogadás hiánya – gyakran egyszerű nézőpontváltásokkal megoldhatjuk.
Megállapodást írt alá a Mol-csoport a tiszaújvárosi önkormányzattal
Az iparűzési- és az építményadó csökkentése, a térség gazdaságának fejlesztése egyaránt szerepel abban a megállapodásban, amelyet a Mol-csoport kötött Tiszaújváros önkormányzatával kedden. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város határában működik az olajipari társaság meghatározó tulajdonában lévő Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt. és a tiszai finomító.
Gépesítik a szüretet a soproni borvidéken
Mindinkább gépesítik a betakarítást a soproni borvidéken, ez a munka mellett a szüret hangulatát is megváltoztatja - mondta a hegyközség elnöke az MTI-nek.
Csökkent a munkanélküliség Győr-Moson-Sopron megyében
Havi és éves összevetésben is csökkent Győr-Moson-Sopronban a munkanélküliség, a mutató az elmúlt öt év legalacsonyabb szeptemberi adata lett - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja hétfőn az MTI-vel.
Tönkreteszi az új kisboltokat, ha kötelező lesz parkolóhelyeket kialakítaniuk
Az LMP szerint tönkreteheti az újonnan nyíló kisboltokat az a javaslat, amelyik kötelezővé tenné számukra, hogy parkolóhelyeket alakítsanak ki az üzlet előtt - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Ertsey Katalin.
A reklámra költött pénz pörgeti gazdaságot
Minden reklámra elköltött 10 forint 47 forinttal növeli a magyar gazdaság teljesítményét - közölte a Magyar Reklámszövetség alelnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Megugrott a munkaerőigény
Két éve nem jelentettek be annyi új - államilag nem támogatott - állást a foglalkoztatók a munkaügyi hivataloknál, mint most szeptemberben, derült ki a Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból. A bővülés ugyan az előző hónaphoz és az előző év hasonló időszakához képest csak néhány ezer fős, de azzal együtt, hogy már a megelőző hónapokban is kedvezőbb adatok jöttek, a tendencia biztatónak mondható, különösen a tavalyi mélypontok után.
Felavatták az Audi győri logisztikai parkját
Felavatták hétfőn az Audi győri logisztikai parkját, a járműgyár közelében 10 milliárd forintból épült létesítmény 300 új munkahelyet teremtett.
Elemzők: a vártnál jobban nőttek a bérek augusztusban
A vártnál jobban nőttek a bérek augusztusban az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a közszféra húzta fel jelentősebben a kereseteket. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte, hogy a kormányzati intézkedések miatt a reálbérek folyamatos emelkedése mellett a foglalkoztatás bővülése is hozzájárulhat a belső fogyasztási kereslet növekedéséhez.
100. oldal / összesen: 127