2024.07.07 | Vasárnap
Appolónia napja

Munkahely
Keresés
10. oldal / összesen: 127
..
Nőtt az álláshirdetések száma az első negyedévben
Az első negyedévben tizenhét százalékkal nőtt az álláshirdetést feladó cégek, valamint a feladott álláshirdetések száma is az egy évvel korábbi adatokhoz képest - derül ki a Profession.hu jelentéséből.
..
Cégbővítés biztonságban – Ezekre is érdemes figyelni a munkabiztonsági kultúra fejlesztésénél
Az elmúlt évek változásai eredményeként százezresre tehető azoknak a száma, akik hosszabb-rövidebb idő után visszakerültek, vagy újonnan érkezőként megjelentek a munkaerőpiacon. Mindez a munkabiztonság területén is fontos többletfeladatokat ró a szervezetekre.
..
A kutatói bérezésről és az uniós szabályozás tapasztalatairól egyeztettek Budapesten
A tavaly bevezetett európai uniós szabályozás módosításának tapasztalatairól, a 2020 utáni új innovációs keretprogramban a hazai kutatók számára kedvezőbb bérezésről egyeztettek Budapesten - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
..
Csocsóasztal és masszázsszék – miért fontos a jó munkakörnyezet?
A munkaerőpiac átalakulásával a munkahely jelentése és szerepe egészen más, mint néhány évvel ezelőtt. Egyre több munkáltató ismeri fel a munkakörnyezet jelentőségét a dolgozók bevonzásában és megtartásában, és használják az irodát munkáltatói márkájuknak egyfajta lenyomataként. Göröcs Lili, a Profession.hu HR vezetője szerint a munkakörnyezet tudatos kialakítása és fejlesztése a cégek employer brandig tevékenyégének hiteles és meggyőző eszköze lehet, és versenyelőnyt is jelenthet.
..
Legyőzi-e a mesterséges intelligencia az emberi hozzáadott értéket?
A munkaerőpiac globális átalakulása jelentős változásokat hozott a HR szakmában és a toborzás, kiválasztás folyamatában is. Nem kérdés, hogy egészen mást jelent ma HR-esnek lenni, mint néhány évvel ezelőtt: egyre több proaktivitást és szerteágazó tudást is kíván ez a terület. Szigeti Nikoletta, a Profession Services Üzletágvezetője szerint már a közel jövőben radikálisan átalakulhat a szakma, ami viszont biztosan megmarad, az a szubjektivitás, az emberi hozzáadott érték, amit a robotok nem tudnak átvenni tőlünk.
..
Igény sincs az állatbarát munkahelyekre
Ma már bevett gyakorlat az egészségügy számos területén, az állatok terápiás céllal történő foglalkoztatása. Emellett számtalan kutatás igazolta azt is, hogy az állatok közelsége segíthet a stressz csökkentésében, a konfliktuskezelésben így az emberi kapcsolatok minőségére is pozitív hatást gyakorol. Éppen ezért külföldön már egyre gyakoribbak az állatbarát munkahelyek. A Profession.hu legfrissebb kutatása azt vizsgálja, hogy hazánkban milyen a megítélése az állatbarát munkakörnyezetnek.
..
A közösségi média kiegészítő szerepe megkerülhetetlenné vált, éljünk vele tudatosan!
A szakember hiány szinte minden ágazatban felütötte már a fejét, ezért a HR szerepe a megfelelő szakemberek megtalálásában és megtartásában fontosabb, mint valaha. De hol és hogyan találjunk rá a potenciális jelöltekre? Szigeti Nikoletta, a Profession Services Üzletágvezetője szerint a közösségi média jó kiegészítője lehet a még mindig leghatékonyabb toborzási formának: az állásportálon való hirdetésnek.
..
Így választanak munkahelyet a Z-generáció tagjai
A Z-generáció tagjai fontosnak tartják a jó karrierlehetőségeket és azokat a munkahelyeket részesítik előnyben, ahol meg tudják valósítani elképzeléseiket – derült ki egy nemrég végzett kutatásból. A felmérést a Continental Hungaria Kft., az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem közösen végezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Új Nemzeti Kiválóság Programjának (ÚNKP-17-4) támogatásával.
..
A magyar munkaerő-piacon először a középpontban az álláskeresői igények
A Mobil Munka telefonos applikáció megújul, és megteszi, amit mások még nem mertek: a fizetést és a juttatásokat helyezi fókuszba, ezzel pedig alapjaiban változtatja meg az álláskeresést.
..
Az ügyfélélményt sem hagyja érintetlenül a munkaerőhiány
A konzisztens ügyfélélmény nyújtása elképzelhetetlen elkötelezett munkaerő nélkül. Ebből a szempontból aggasztó az ötödik DEVELOR Országos Ügyfélélmény Kutatás vonatkozó eredménye, mely szerint az aktív munkavállalók negyede nyitott a váltásra, 16 százalékuk pedig lényegében álláskeresőnek mondható.
..
Nem gyerekként kezdik a programozást a profi fejlesztők
IT-programozó–fejlesztő kategóriában tavaly több mint 9 ezer álláshirdetést adtak fel – csak a Profession.hu adatbázisában. Magyarországon egyre nehezebb Java-fejlesztőket találni, miközben nemzetközi szinten ma már minden tizedik programozó kevesebb, mint egy év tanulás után állást talált a szakmában. Jelenleg egy néhány hónapos intenzív képzés (bootcamp) is elég egy keresett programnyelv elsajátításához, és így akár a karrierváltáshoz is. A hazai cégek elsősorban logikai és a csapatmunkához szükséges készségeket várnak el a kezdő programozóktól.
..
Béremelés és létszámbővítés a Hauninál
A tavalyi évben dinamikusan nőtt Pécs legnagyobb iparvállalata, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A nagyvállalatnál a foglalkoztatottak száma 2017-ben több mint 20%-kal emelkedett, míg a munkatársak bére átlagosan a tavalyi 10%-os emelés után idén újabb 11%-kal nő. A pécsi cég ezen felül az idei évben tovább fog bővülni.
..
Online tamagocsin gyakorolhatnak a jövő HR-esei
A munkaadók számára a kollégák megtartása kulcsfontosságú feladat a következő öt évben, miközben egy teljesen új elvárásokkal rendelkező generáció kerül a munkaerőpiacra. A HR szakma valós kihívásait mutatja be a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) saját fejlesztésű játéka, a HR tamagocsi. A gamifikációba ültetett online HR-teszt az emberi erőforrás szakma iránt érdeklődő diákoknak segít a pályaválasztásban.
10. oldal / összesen: 127