2024.07.04 | Csütörtök
Ulrik napja

Nyugdíj
Keresés
9. oldal / összesen: 20
..
Stabilitás: éves szinten 12 százalékkal nőtt az önkéntes nyugdíjpénztári vagyon
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forint volt az idei első félév végén, ez éves összevetésben 12 százalékos növekedés, az első negyedév végi összvagyont pedig 5 százalékkal haladja meg - közölte a szövetség az MTI-vel.
..
Jobbik: A nyugdíjrendszer azonnali reformot kíván
A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy vizsgálja felül a nyugdíjrendszer jelenlegi igazságtalanságait és tűzze napirendre a Jobbik javaslatát a gyermekek után járó nyugdíj-kiegészítésről.
Fidesz: megvédjük a nyugdíjrendszert
A Fidesz továbbra is megvédi a nyugdíjrendszert, nemcsak megőrzi, hanem növeli a nyugdíjak értékét - reagált a kormánypárt országgyűlési frakciója szerdán közleményben a DK álláspontjára.
..
Korszerűsítik a zalaegerszegi nyugdíjas otthont
A szociális városrehabilitációs program keretében több mint 170 millió forintért korszerűsítik Zalaegerszegen a belvárosi Nyugdíjas Otthonházat - közölte a vállalkozói szerződés aláírása alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón a város polgármestere.
..
Orgoványi takarék - Legkésőbb a jövő héten megérkeznek a nyugdíjak
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság várhatóan július 10-én indítja a nyugdíjak utalását az orgoványi takarékszövetkezetnél számlát vezető nyugdíjasoknak, így legkésőbb a jövő hét első felében megérkeznek az ellátások az érintettek részére - ezt a Magyar Államkincstár közölte kedden az MTI-vel a nyugdíjfolyósító tájékoztatására hivatkozva.
..
Orgoványi takarék - Haudinger István: postai úton folyósítják a nyugdíjellátását
Postán utalják a havi nyugdíjat az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet nyugdíjasai számára - mondta Haudinger István, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazgatója hétfőn az MTI-nek.
..
Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét
Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét - jelentette be a Kossuth Rádió Krónika című műsorában Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója.
..
A többség nyugdíj után is dolgozna
Az Aegon felmérése szerint a munkavállalóknak csak 32 százaléka menne azonnal és végleg nyugdíjba, amint elérte a nyugdíjkorhatárt, 46 százalékuk ugyanakkor szívesen dolgozna tovább részmunkaidőben - ismertette a nemzetközi élet- és nyugdíjbiztosító, valamint vagyonkezelő 15 országra kiterjedő felmérését Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
..
Folyamatosan emelik a nyugdíjkorhatárt 2017-től Szlovákiában
Szlovákiában 2017-től megkezdődik a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése, az öregségi nyugdíjra való jogosultság korhatára hétévente egy évvel tolódik majd ki - számolt be a pozsonyi Pravda a szlovák pénzügy-politikai intézet (IFP) megerősítésére hivatkozva szerdán.
..
Hét százalékkal nőtt a Stabilitáshoz tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona 925 milliárd forintot tett ki 2014 első negyedévében, ez éves szinten 7 százalékos növekedés - közölte a pénztárszövetség hétfőn az MTI-vel.
..
Az egyetemisták szerint kevés a megélhetéshez az állami nyugdíj
Az egyetemisták döntő többsége úgy véli, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a tisztes megélhetéshez, nagy részük már tervezi, hogy gyűjteni fog majdani nyugdíja kiegészítésére - közölte a 300 fős mintán végzett felmérése eredményét a CIG Pannónia Életbiztosító.
..
Javult Magyarország nyugdíj-fenntarthatósági indexe, de a kockázatok nőttek
Az Allianz csoport nemzeti nyugdíjrendszerek fenntarthatóságának rangsorában Magyarország ugyan két év alatt három hellyel előrébb lépett, ám az országnak - Lengyelországhoz, Szlovákiához és Csehországhoz hasonlóan - a rendszer hosszú távú fenntarthatóságát fenyegető, növekvő kockázatokkal kell szembenéznie, mivel kimerítette második pilléres nyugdíjfinanszírozási forrását - közölte a felmérés eredményeit a csoport magyar leányvállalata az MTI-vel.
..
Aegon: rosszak a kényszervállalkozók és minimálbéresek nyugdíjkilátásai
Magyarországon minden harmadik adófizető csak a minimálbér után fizet adót és nyugdíjjárulékot, ami bevételkiesést jelent az állam számára, és negatív hatással van az érintett munkavállalók, vállalkozók nyugdíjkilátásaira - hívja fel a figyelmet az Aegon Magyarország.
9. oldal / összesen: 20