2024.07.02 | Kedd
Ottó napja

Nyugdíj
Keresés
8. oldal / összesen: 20
..
Sztrájkot terveznek a szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíjért
Sztrájk, országos útlezárási vagy forgalomlassító akció megszervezésének előkészületeiről döntött csütörtökön a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) közlekedési tagozata a korkedvezményes nyugdíj megtartása érdekében - közölték a szervezetek az MTI-vel.
..
Közel ezer aláírást gyűjtöttek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért
Mintegy ezer aláírást gyűjtött össze az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete - közölték a szervezetek szerdán az MTI-vel.
..
A kormány célja a fiktív nyugdíjpénztárak kiszűrése
A kormány célja, hogy kiszűrje a fiktív magánnyugdíjpénztárakat - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat általános vitáját megnyitó keddi expozéjában, a parlamentben.
..
A DK visszaadná a magánnyugdíjpénztárakban lévő kétszázmilliárdot
A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz "kizsebel" újabb hatvanezer embert azzal, hogy elveszi a magánnyugdíjpénztárakban még meglévő kétszázmilliárd forintot. A DK, ha kormányra kerül, visszafizeti ezt az összeget - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnökségi tagja, Varju László.
..
Meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíjpénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét
A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezően befizetett tagdíjakból származó, a jövőbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.
..
A Jobbik ellenzi a korkedvezményes nyugdíj megszűnését
A Jobbik ellenzi, hogy az év végével megszűnjön a korkedvezményes nyugdíjrendszer.
..
OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár: a válság óta először nőtt a taglétszám
Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár napjainkban közel 218 ezer tagot számlál, ez az önkéntes nyugdíjpénztári piac tagságának hozzávetőleg egynegyede, a nyugdíjpénztár az elmúlt negyedévben a válság óta először növelte a taglétszámát - mondta Nagy Csaba, az önkéntes nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten sajtóbeszélgetésen.
..
NGM: a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, és tisztes munkát biztosít
A nyugdíjrendszer fenntartható, és a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, valamint tisztes munkát biztosít - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) a minisztérium előtt tüntetett.
..
UniCredit: 45 év felett a fő megtakarítási cél a nyugdíjas évekre történő felkészülés
A lakossági megtakarítások zöme általában konkrét célokhoz kötött: 35 éves korig az utazás és a lakásvásárlás a legfontosabb, a 35 és 44 év közötti korosztály főleg a családra, a gyermekek iskoláztatására gyűjt, a 45 év felettieknél a nyugdíjas évekre való célzott takarékoskodásé a főszerep, az 55 év felettieknek pedig a háromnegyede spórol nyugdíjas éveire - állapította meg az UniCredit Bank kutatása, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.
A szaglás élessége megjósolhatja a várható élettartamot
A szaglás idős kori élessége megjósolhatja a várható élettartamot: mérések alapján az orvosok megmondhatják, életben lesz-e páciensük még öt évig - derült ki egy amerikai tanulmányból.
..
Schmuck Orbán Viktorhoz fordul a nyugdíjasok érdekében
A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke a miniszterelnökhöz fordul, mert úgy véli, hogy az idősek alapjogait csak a nemzeti kormányok támogatásával lehet kiterjeszteni.
..
Tárgyalásokat kezdeményez a nyugdíjrendszerről az MSZSZ
Tárgyalásokat kezdeményez szeptember elejére a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjjal kapcsolatban a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) az érdekképviseletekkel, a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának tagjaival és a kormányzat illetékeseivel - közölte a MSZSZ csütörtökön az MTI-vel.
..
Foglakoztatási és kereseti adatokról kezd egyeztetést a nyugdíjbiztosító
Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - jelentette be Mészáros József főigazgató hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
8. oldal / összesen: 20