2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nyugdíj
Keresés
20. oldal / összesen: 20
Mégis van mód rá, hogy megkapja a reálhozamot, ha nem tudta átvenni - új rendelet
Mégis van mód rá, hogy megkapja a reálhozamot, ha nem tudta átvenni - új rendelet  A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszautalt reálhozamok kezelése című írásban kifejtettük, hogy a visszalépők tagi kifizetésének kiutalására vonatkozó eljárási szakaszokban, miért hiányos a szabályzat. A valamilyen oknál fogva át nem vett és a magán-nyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összegeket eredetileg automatikusan kellett volna továbbutalni az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz. Ezt most módosították.
Így adóznának a nyugdíjasok
Így adóznának a nyugdíjasok  Többféle szempont alapján eltérő szabályok vonatkoznának a jövő évtől az öregségi korhatár előtt nyugdíjba vonulók ellátására - írja a Pénzcentrum.hu. Továbbra is azt tervezi a kormány, hogy megadóztatja a rendvédelmi dolgozóknak juttatott szolgálati nyugdíjakat, ellenben ezek összege a nyugdíjemelésnek megfelelő mértékben növekedne. A civil korhatár előtti nyugdíjasok nagy többségének nem kellene adót fizetniük, viszont kortól függne, hogy emelkedne-e az ellátásuk. A polgármesterek, országgyűlési képviselők korhatár előtti nyugdíja viszont adózna, és nem is növekedne.
Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe
Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe  Szociális, foglalkoztatási típusú ellátás léphetne a korkedvezményes nyugdíj helyébe a jövőben az egyes veszélyeztetett munkakörökben foglalkoztatottak esetében - derül ki a belügy-, a honvédelmi, a nemzetgazdasági, valamint a nemzeti erőforrás minisztériumok közigazgatási államtitkári értekezletének döntése alapján átdolgozott előterjesztésből. Felülvizsgálnák a korkedvezményre jogosító, elavult munkaköri jegyzéket, valamint a megállapítható korkedvezmény mértékét is - értesült a Pénzcentrum.hu.
Reálhozam: a PSZÁF szerint 2012-ig elhúzódhatnak a kifizetések
Reálhozam: a PSZÁF szerint 2012-ig elhúzódhatnak a kifizetések  Extrém esetben akár 2012 januárjáig is elhúzódhat egyesek magánnyugdíjpénztári reálhozamának kifizetése a szabályozás módosítása miatt. A változások következtében a PSZÁF várakozásai szerint ismét emelkedhet a felügyelethez érkező panaszok száma.
Szó sincs nyugdíjelvonásról
Szó sincs nyugdíjelvonásról  A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint a jövő évi költségvetés tervezetének sarokszámai között nincsenek olyanok, amelyek bármilyen, nyugdíjelvonásra vonatkozó adatot alátámasztanának.
A 100 ezer forint feletti nyugdíjak csökkenhetnek január 1-től
A 100 ezer forint feletti nyugdíjak csökkenhetnek január 1-től  Mindenkinek 20 százalékkal csökkenne a nyugdíja, de a kisebb összeg mellé 20 ezer forintos alapnyugdíj járna - ez a kormány legújabb terve, írja a Népszava. Simonovits András közgazdász szerint az elképzeléssel azok, akiknek a nyugdíja az átlag alatt van jól járnának, akiknek viszont 100 ezer forint fölötti az ellátása, csökkenne a pénze.
A lakosság több mint fele nem készül a nyugdíjas korra
A lakosság több mint fele nem készül a nyugdíjas korra  A 35 éven felüli aktív alkalmazottak 20 százaléka foglalkozik azzal, hogy miből él meg nyugdíjas korában, míg 59 százalékuk nem szentel komolyabban figyelmet arra, hogy felkészüljön nyugdíjas éveire - derül ki az Aegon Magyarország megbízásából a BellResearch által készített felmérésből, amelynek megállapításait a biztosító közölte az MTI-vel.
Nagyon rosszul állnak a magánnyugdíjpénztárak
Nagyon rosszul állnak a magánnyugdíjpénztárak  A 18 magánnyugdíjpénztár 5,092 milliárd forint működési veszteséggel zárta az első félévet, ami több mint kétszerese a tavalyi egész évinek (2,382 milliárd forint) és mintegy nyolcszorosa a tavalyi első félévinek (643 millió forint) - derül ki a felügyeleti adatokból. Június végén a kasszáknak 100.625 tagjuk volt, a pénztári portfólió piaci értéke pedig 244,299 milliárd forintot tett ki.
Tagok nélkül komoly veszteség a nyugdíjpénztáraknál
Tagok nélkül komoly veszteség a nyugdíjpénztáraknál  Fél év alatt több mint 5 milliárd forintos működési vesztesége volt a 18 magánnyugdíjpénztárnak - derül ki a PSZÁF szerdán közölt adataiból. A pénztárak számításai szerint 100 625 tag maradt náluk június végére, 3 millió ember pedig újra az állami nyugdíjrendszert választotta miután a kormány 'kinyitotta az ajtót előttük'. Mfor.hu-háttér.
A nyugdíjpénztárak befejezték a reálhozamok átutalását
A nyugdíjpénztárak befejezték a reálhozamok átutalását alt
Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség csütörtökön az MTI-vel.
Magán-nyugdíjpénztárak - Százezer maradó járhat jobban
Magán-nyugdíjpénztárak - Százezer maradó járhat jobban  A maradó pénztártagok is számíthatnak állami nyugdíjra az Alkotmánybíróság határozattervezete alapján – értesült egy internetes portál. Ha a tervezet eljut a döntésig, az nagyjából százezer volt tagnak kedvez, és elsősorban hosszabb távon terheli majd a költségvetést. Az AB egyelőre nem kommentál.
Kiderült, mit kezdenek az emberek a reálhozammal
Kiderült, mit kezdenek az emberek a reálhozammal  A Budapest Bank és a Budapest Alapkezelő megbízásából készült lakossági kutatás szerint a magánnyugdíjpénztáraktól átlag feletti reálhozamot kapók 58 százaléka részben vagy teljes egészében megtakarítja azt. E csoport tagjai átlagosan közel 250 ezer forintot kapnak kézhez, amelyből átlagosan 195 ezer forintot kívánnak félretenni, jellemzően rövid távra.
Nők kedvezményes nyugdíja: a jogosultak többségét elsőre elutasították
Nők kedvezményes nyugdíja: a jogosultak többségét elsőre elutasították  A látszat néha csal, bizton egyelőre csak ennyi állapítható meg az első félév korhatár alatti nyugdíjasainak adataiból, illetve a Nyugdíj-biztosítási Alap bevételi és kiadási számaiból.
20. oldal / összesen: 20