2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Nyugdíj
Keresés
2. oldal / összesen: 20
..
A nyugdíjbiztosításoknál a december a szerződési csúcsidőszak az adójóváírások miatt
Az Union Biztosító becslése szerint az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma az idei év végére elérheti a 250 ezret, ez azt jelenti, hogy 2016 év végéhez képest harmadával többen vennék igénybe ezt a már közel négy éve elérhető termékkört - közölte a biztosítócég.
..
A nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok gyártása a végéhez közeledik
A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik. A szükséges 2,7 millió darab utalványból az utalványforgalmazó Zrt. eddig több mint 2,5 milliót már elkészített és azokat el is juttatta a Magyar Postához, a hiányzó mennyiség gyártása a napokban befejeződik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója.
..
November 30-áig mindenkinek kifizették a nyugdíjprémiumot
November 30-áig minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, összesen 2,7 millió embernek fizették ki a nyugdíjprémiumot, ami maximum 12 ezer forint lehetett. A magyar kormány 30 milliárd forintot fordított a nyugdíjprémium kifizetésére - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára tegnap.
..
Már a munka is belefér az aktív nyugdíjaskorba
Az elmúlt egy év során 13 százalékkal növekedett azok aránya, akik munkával töltenék a nyugdíjas éveket – derül ki az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb eredményeiből. Az adat rávilágít az időskorral szembeni elvárások és a valóság közötti méretes szakadékra és megmutatja, hogy átalakulóban van az erről az időszakról alkotott kép. Az OTP Nyugdíjpénztár arra figyelmeztet, hogy a boldog nyugdíjaskorért az egyéneknek is tenni kell.
..
Munkáltatói szerepvállalás fontossága az egyéni öngondoskodás elindításában
A munkavállalók 69 százaléka a munkáltatójára vár, hogy segítse az öngondoskodás megkezdésében. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) kutatása szerint a megkérdezettek negyede úgy véli a foglalkoztatónak feladata, hogy ösztönözze a nyugdíjra történő takarékoskodást, 19% pedig egyenesen kötelezővé tenné a munkáltatói hozzájárulást. Az OTP Nyugdíjpénztár tapasztalatai szerint a munkáltatók egyre inkább kezdik felismerni kitüntetett szerepüket.
..
Egyre kevésbé számítunk boldog nyugdíjas évekre
A magyarok 22 százaléka úgy gondolja, hogy nyugdíjasként a jelenleginél kevesebb ideje marad majd olyan tevékenységekre, amit szeret– derült ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 11 százalékróla duplájára emelkedett azok aránya, akik nem számítanak boldog nyugdíjas korra. Az OTP Nyugdíjpénztár szerint ez a bizonytalanság is közre játszik abban, hogy egyre többen igyekeznek saját maguk gondoskodni időskori anyagi biztonságukról.
..
Mi lesz a pénzünkkel, ha már nem leszünk?
A megtakarítással rendelkező magyarok mintegy harmada számára fontos szempont az örökölhetőség, amikor megtakarítási konstrukciót választ – derül ki az OTP Bank a GFK kutatóintézettel közösen készített felméréséből. Az önkéntes nyugdíjpénztári az öngondoskodás egy olyan formája, ahol ilyen módon akár szeretteinkről is gondoskodhatnak, így érdemes előrelátó módon kedvezményezettet megjelölni a belépéskor vagy a tagság alatt bármikor.
..
Lassan, de biztosan haladunk a boldog nyugdíjaskor felé
Az OTP Nyugdíjpénztárhoz 2017 első felében 17 százalékkal többen csatlakoztak, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az új belépők egyértelműen a hosszútávú, kis összegű, de folyamatos megtakarítások mellett tették le a voksukat, a legtöbben 45 év alattiak és jellemzően 5 - 10 000 forint közötti havi tagdíjfizetést vállalnak.
..
Ha szeretnénk sem fogunk tudni örökké dolgozni
Az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb adatai szerint a magyarok mintegy 58 százaléka azért nem tesz félre az időskori évekre, mert – az emelkedő nyugdíjkorhatár miatt – egyáltalán nem számít rá, hogy megéli a nyugdíjas éveket. Az OTP Nyugdíjpénztár szerint könnyen elszámolhatja magát, aki ilyen logika alapján dönt az öngondoskodás szükségességéről.
..
Egyre többen gondoskodnak a nyugdíjas éveikről
A magyar munkavállalók 42 százaléka vagy rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással, vagy tervezi azt az OTP Öngondoskodási Indexének legutóbbi eredményei szerint. Ez 13 százalékos emelkedés a korábbi eredményekhez képest. A mért adatokat a gyakorlat is alátámasztja. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai az év első négy hónapjában 28 százalékkal több egyéni befizetéssel gyarapították megtakarításaikat, mint a tavalyi év azonos időszakában.
..
Felmérés: minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre
Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette.
..
Hogyan képzeli el magát nyugdíjasként egy alsós kisgyerek?
Vannak gyerekek, akik már egészen fiatalon tudják a választ arra a kérdésre, hogy mivel foglalkoznak majd felnőtt korukban, milyen házban töltik mindennapjaikat, sőt sokan már leendő családjukról is órákat tudnak mesélni. De vajon milyen jövőt képzelnek maguknak az aktív évek után, amikor már nyugdíjasként, nagyszülőként élnek? Erre a kérdésre keresi a választ az OTP Nyugdíjpénztár a legújabb, kisiskolásoknak elindított pályázatán.
..
Rekord összegű adó-visszatérítés az OTP Egészségpénztárnál és az OTP Nyugdíjpénztárnál
Összesen több mint 3,1 milliárd forintot igényelhetnek vissza az OTP Nyugdíjpénztár és az OTP Egészségpénztár tagjai a tavalyi befizetéseik után. A hazai piac két legnagyobb pénztára arra ösztönzi tagjait, hogy ne hagyják elveszni az egyéni befizetéseik után igényelhető adó-visszatérítést.
2. oldal / összesen: 20