2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nyugdíj
Keresés
19. oldal / összesen: 20
Nyugdíjügyek: közeleg a sorsdöntő határidő
Nyugdíjügyek: közeleg a sorsdöntő határidő  Egy, a parlament előtt lévő törvénytervezet szerint jövő év végéig lehetne korkedvezményes nyugdíjba vonulni, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának pedig egy kormányhatározat szerint 2012 júliusára kellene kidolgoznia, milyen intézkedések és ellátások válthatnák ki a korkedvezményes nyugdíjat.
Mit lép a kormány nyugdíjügyben? Jöhet az alapnyugdíj
Mit lép a kormány nyugdíjügyben? Jöhet az alapnyugdíj  A kormány már egy évvel ezelőtt eldöntötte, hogy decembertől a munkáltató által fizetett nyugdíjjárulékot átnevezi nyugdíj-hozzájárulásra, azonban a legfrissebb hírek szerint ez a név sem megfelelő. A munkáltató által fizetett, munkát terhelő elvonások helyére lépő adót szociális hozzájárulási adónak fogják hívni. Nagy valószínűséggel ez a módosítás azért következhet be, mert a kormány eldöntötte, nagyon sok ellátást kiszervez a nyugdíjkasszából. Nem lennénk meglepődve, ha a közeljövőben az állam alapnyugdíjat vezetne be, aminek a fedezetét az adó teremtené meg. Ezt erősíti meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azon kijelentése is, miszerint a szegénységi kockázatot a nyugdíjrendszeren kívül kell kezelni, vagyis járulékok helyett adóból.
Svéd nyugdíjmodell vár Magyarországra
Svéd nyugdíjmodell vár Magyarországra  A tb-járulékok adóvá alakítása és a bevételek szabad felhasználásának lehetősége egyrészt jelenthetné azt, hogy a szufficites tb-kassza pluszbevételei lefölözhetők, másrészt azt is, hogy a mostani kiadásvezérelt tb-rendszert felváltja a bevételalapú.
Önkéntes nyugdíj: brutális a különség a díjakban
Önkéntes nyugdíj: brutális a különség a díjakban  Minden évben kétévnyi hozamot is elbukhat az az önkéntes nyugdíjpénztártag, aki rosszul választott kasszát - derül ki az azenpenzem.hu kalkulátora alapján. Ekkora lehet ugyanis a különbség a felszámított költségekben. Márpedig ezt biztosan nem lehet behozni, bármennyire jól forgatják a pénztárak a náluk lévő pénzt.
Így üthet vissza a korkedvezményes nyugdíj megvonása
Így üthet vissza a korkedvezményes nyugdíj megvonása  Nem kizárt, hogy rokkantként szorulnak majd állami segítségre a korkedvezményben nem részesülő, de szakmájukból kiöregedett dolgozók, és félő az is, hogy a munkanélküli-ellátó rendszer sem lesz képes munkahelyhez juttatni őket - írja a Világgazdaság.
Januártól tényleg nem lesz több korhatár alatti nyugdíj
Januártól tényleg nem lesz több korhatár alatti nyugdíj  'Korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-ét követő kezdő naptól nem állapítható meg' - olvasható a kormány által múlt pénteken benyújtott törvényjavaslatban. Ezt követően korhatár alatti ellátás vagy szolgálati járandóság kerülhet megállapításra, ezeknél viszont nem lesz kötelező évente emelni és felfüggeszthető lesz az ellátás, ha munkát kap a jogosult. Mfor.hu-háttér.
Nyugdíjtervezet - hatvan feletti dolgozónak kell versenyeznie a huszonévessel?
Nyugdíjtervezet - hatvan feletti dolgozónak kell versenyeznie a huszonévessel?  Megyei összeállítás - A kormányzat tervezete szerint a nők 40 éves szolgálati ideje után járó kivételével minden korhatár alatti nyugdíjjogosultság megszűnik január elsejével.
Hegedűs: nincs 200 ezer álláshely a rokkantnyugdíjasoknak
Hegedűs: nincs 200 ezer álláshely a rokkantnyugdíjasoknak  A cégek a minimálbér- és a járulékemelések miatt inkább leépítésekre készülnek, nem beruházásokra.
Magyar Nemzet: Bónuszt kapnának a nyugdíjkorhatárig munkában maradók
Magyar Nemzet: Bónuszt kapnának a nyugdíjkorhatárig munkában maradók  A Magyar Nemzet értesülése szerint egy kormányzati elképzelés értelmében jutalmaznák azokat, akik az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradnak.
Elveszhetnek a korhatár alatti nyugdíjak - változhat a táppénz is
Elveszhetnek a korhatár alatti nyugdíjak - változhat a táppénz is  Csak a korhatár feletti öregségi ellátások számítanak nyugdíjnak 2012 januárjától, így a korhatár alattiak szociális ellátássá alakulnak. Ezekre ugyanakkor nem vonatkoznak a nyugdíjemelési vagy a nyugdíjakat védő szabályok. Az ehhez szükséges törvénymódosítások napokon belül a parlament elé kerülnek.
Járulékmentesség a rokkantnyugdíjasok foglalkoztatásáért
Járulékmentesség a rokkantnyugdíjasok foglalkoztatásáért  Az elkövetkező években 195 ezer rokkant munkaerő-piacra történő visszajuttatásának elősegítése a cél, aminek érdekében többi között a munkáltató teljes járulékmentességet élvezne a rehabilitált foglalkoztatásáig és megszűnne a csak védett szervezeteknél történő foglalkoztatás - ezt tartalmazza a témában készült MTI birtokába került kormánypárti feljegyzés.
Novemberben egyszeri, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést utalnak
Novemberben egyszeri, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést utalnak  Egyszeri, 6 százalékos kiegészítést kapnak novemberi ellátásuk folyósításával egy időben a nyugellátásban és baleseti járadékban részesülők - derül ki a kormány Magyar Közlönyben megjelent rendeletéből.
Egyszeri lehetőség nyugdíjemelésre
Egyszeri lehetőség nyugdíjemelésre  A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer lehetőséget biztosít kivételes nyugellátás és rehabilitációs járadék (ez utóbbira 2011. január 1-jétől), kivételes nyugellátás-emelés, illetve egyszeri segély engedélyezésére. Legfontosabb feltételek és kizáró okok.
19. oldal / összesen: 20