2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nyugdíj
Keresés
18. oldal / összesen: 20
Megjött Orbán levele: ezt ígéri a nyugdíjasoknak
Megjött Orbán levele: ezt ígéri a nyugdíjasoknak  A gáz, a villany, a távfűtés, a víz és csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak - ígéri a nyugdíjasoknak írt levelében Orbán Viktor. Az újabb propaganda levél 200 millió forintot vitt el a nyugdíjkasszából.
Több tízezer embert érinthet a rokkantnyugdíj-rendszer átalakítása
Több tízezer embert érinthet a rokkantnyugdíj-rendszer átalakítása  A kormány a Széll Kálmán Tervben és az erre épülő Konvergencia Programban is kinyilvánította, hogy akár több százezer jelenlegi rokkantnyugdíjast is vissza kíván vezetni a munkaerőpiacra. Jelentős késéssel készült el az erre vonatkozó törvénytervezet, melynek kapcsán a Policy Agenda megvizsgálta, hogy milyen társadalmi és gazdasági hatásokkal kell számolni.
Nyugdíjügyek: egyéni perek indulhatnak
Nyugdíjügyek: egyéni perek indulhatnak  A szakszervezeteket nem érte meglepetésként a kötelező rendvédelmi kamarai tagságról szóló törvény, amely ellen azonban sok a kifogás.
Európai nyugdíjkorhatár és átlagnyugdíj
Európai nyugdíjkorhatár és átlagnyugdíj  Az európai nyugdíjkorhatár és az átlagnyugdíj alakulását térképezték fel 12 országban az MTI tudósítói. Összeállításukat az alábbiakban közöljük:
Több százmillió forintnyi reálhozam kavaroghat a rendszerben
Több százmillió forintnyi reálhozam kavaroghat a rendszerben  November 30-áig van lehetőségük arra magánnyugdíj- pénztárakból (mnyp.) az állami rendszerbe visszalépett tagoknak, hogy a nekik járó reálhozamról rendelkezzenek. Amennyiben ezt nem teszik, pénzük a tb-kasszát gyarapítja. Nem kevés pénzről van szó, írja az azenpenzem.hu.
Fenekestül felforgatják a rokkantnyugdíj-rendszert - új javaslat
Fenekestül felforgatják a rokkantnyugdíj-rendszert - új javaslat  Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés szerint a megváltozott munkaképességűek a következő évtől két típusú ellátást kaphatnának: rehabilitációsat vagy rokkantságit.
Már viszik a postások a nyugdíj-kiegészítést
Már viszik a postások a nyugdíj-kiegészítést  Az MSZP szerint jövőre még kiszolgáltatottabbak lesznek a nyugdíjasok, a Fidesz szóvivője viszont úgy véli, hogy alaptalanok a szocialisták rémhírei.
Itt a legújabb csapás a nyugdíjasokra
Itt a legújabb csapás a nyugdíjasokra  Tetemes mértékben, 25 százalékkal emelkedik jövőre a kiegészítő tevékenységet folytató, vagyis a nyugdíjas vállalkozók által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összege. A fideszes Koszorús László módosító javaslata szerepel abban a csomagban, amelyet támogat a kormány, és várhatóan el is fogadja mai ülésén a parlament.
Megszűnik a rokkantnyugdíj – más ellátás lesz
Megszűnik a rokkantnyugdíj – más ellátás lesz  A kormány döntése szerint táppénzszerű ellátás váltja fel a rokkantsági nyugdíjat, és aki dolgozik, az nem kaphat a jövőben rokkantsági ellátást – írja origo.hu.
Megszűnik a rokkantsági nyugdíj és a szociális járadék
Megszűnik a rokkantsági nyugdíj és a szociális járadék  Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék, ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be.
Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, táppénzszerű ellátás jön helyette
Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, táppénzszerű ellátás jön helyette  A kormány döntése szerint táppénzszerű ellátás váltja fel a rokkantsági nyugdíjat, és aki dolgozik, az nem kaphat a jövőben rokkantsági ellátást.
Hatvan éve jelent meg az első egységes magyarországi nyugdíjtörvény
Hatvan éve jelent meg az első egységes magyarországi nyugdíjtörvény alt
Hatvan éve, 1951. november 11-én jelent meg Magyarországon a dolgozók egységes társadalombiztosítási nyugdíjáról szóló törvény.
Mennyit dolgozzon a korhatár alatti nyugdíjas?
Mennyit dolgozzon a korhatár alatti nyugdíjas?  A korhatár alatti nyugdíjasok keresőtevékenységének jelenlegi szabályozás sokak számára nem egyértelmű. Cikkünkben a keretösszeg a fogalmát, a nyugellátás szüneteltetésének körülményeit, és az ellátás megszüntetésének lehetőségeit is sorra vesszük.
18. oldal / összesen: 20