2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nyugdíj
Keresés
17. oldal / összesen: 20
Magánnyugdíjpénztárak: van még remény
Magánnyugdíjpénztárak: van még remény  A parlament elfogadta a társadalombiztosításról szóló törvény módosítását, amely a Stabilitás Pénztárszövetség szerint tartalmaz bíztató elemeket annak a 100 ezer embernek, akik a magánnyugdíjpénztárban maradtak. Ennek ellenére Bába Julianna, a szövetség elnöke lemondott.
Álom marad a biztos nyugdíj: 280 ezret kaphatsz egy jó döntéssel
Álom marad a biztos nyugdíj: 280 ezret kaphatsz egy jó döntéssel  Akár 280 ezer forintot is nyerhetünk - szinte azonnal - különböző megtakarításainkkal, ugyanis 3 öngondoskodási termék után is jár adókedvezmény. A törvényi változások miatt háttérbe szorulhat az eddig népszerű egészségpénztár, egy jól elrejtett adómódosításban a kormány megnyirbálta az igénybe vehető juttatások körét. Ennek köszönhetően a szektort hátrányos színben feltüntető kommunikáció ellenére is előtérbe kerülhetnek az önkéntes nyugdíjpénztári (önyp) befizetések, de a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) is egyre vonzóbb alternatíva. Hogy válasszuk ki a legjobb befektetést?
Nyugdíj - A munka szabályai
Nyugdíj - A munka szabályai  FMH - Folytatjuk az új nyugdíjszabályokról szóló sorozatunkat Bartucz Sándor igazgató segítségével. Most azt is megírjuk, az előrehozott ellátásban részesülők hogyan dolgozhatnak.
Kockázatos a nyugdíjpénzek átirányítása a KT szerint
Kockázatos a nyugdíjpénzek átirányítása a KT szerint  A Költségvetési Tanács egyhangúlag egyetértett a 2012. évi költségvetési törvényjavaslat módosításának szükségességével és a javasolt 320 milliárd forint összegű kiigazítással. A magán-nyugdíjpénztári tagok jövő évi 10 százalékos nyugdíjjárulék befizetéseinek nyugdíjkasszába történő átirányításáról viszont a tanács megállapítja, hogy az csökkenti a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát és előreláthatóságát, így növeli az ilyen kockázatokat.
Vége a magánnyugdíjpénztáraknak - mit jelent ez tb-szempontból?
Vége a magánnyugdíjpénztáraknak - mit jelent ez tb-szempontból?  Januári hatállyal méri a végső csapást a kormány a magánnyugdíjpénztárakra. Egy tollvonással megszünteti a kötelező járulékfizetést, ráadásul az Ab sem dönt.
Mi vár a nyugdíjba vonulókra 2012-ben?
Mi vár a nyugdíjba vonulókra 2012-ben?  A Magyar Közlöny 148. számában kihirdették az Országgyűlés által 2011. november 28-ai ülésnapon elfogadott - a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvényt. E törvény alapján – a nők 40 év jogosultsági idővel igénybe vehető nyugdíjkedvezményének kivételével – valamennyi korhatár előtti nyugdíj megszüntetésre kerül és 2011. december 31-ét követően korhatár előtti öregségi nyugdíj nem állapítható meg.
Lejtőre kerültek a nyugdíj- és egészségpénztárak
Lejtőre kerültek a nyugdíj- és egészségpénztárak  Az idén még a végtörlesztés lehetőségének megnyílása előtt már 40 milliárd forintot vettek fel idő előtt az önkéntes nyugdíjpénztári tagok – írja az azenpenzem.hu. A portál arról is beszámolt, hogy a magánnyugdíjpénztárakból még a harmadik negyedévben is léptek vissza a tb-rendszerbe, így a tagság már 100 ezer fő alá csökkent.
A rokkantnyugdíjasokon is rántana egyet a Fidesz
A rokkantnyugdíjasokon is rántana egyet a Fidesz alt
Tömeges elszegényedés várhat a megváltozott munkaképességű emberekre, ha az ellátásukat szabályozó új törvényjavaslaton nem módosít a kormány. A mozgáskorlátozottak érdekvédelmi szervezete szerint az új rendszerben megalázóan alacsony összegű támogatásra számíthatnak. A Fidesz a legkiszolgáltatottabbakon akar spórolni.
Magánnyugdíj-pénztár tagok sorsa 2012-ben
Magánnyugdíj-pénztár tagok sorsa 2012-ben  Három törvény is született 2011-ben a magánnyugdíj-pénztártagok életét befolyásolta. Lássuk, hogyan alakul a magánnyugdíj-pénztártagok további sorsa, illetve hogyan alakulnak a velük kapcsolatos foglalkoztatói kötelezettségek az elfogadott 2012. évtől hatályos adó- és járulék-módosítások ismeretében.
Nyugdíjmizéria: ki örülhet jövőre az új szabályoknak?
Nyugdíjmizéria: ki örülhet jövőre az új szabályoknak?  Jövőre sem szűnik meg teljesen az a lehetőség, hogy az öregségi korhatár elérése előtt a jelenlegi korengedményes nyugdíjhoz hasonló korhatár előtti ellátást lehessen igényelni. Az Országgyűlés által elfogadott törvényjavaslat szerint több esetben is megmarad ez a lehetőség.
Ellenszélben próbálja munkára fogni a rokkantakat a kormány
Ellenszélben próbálja munkára fogni a rokkantakat a kormány alt
Tavasszal indítja közel 200 ezer rokkantnyugdíjas ellenőrzését a kormány, aki nem jelentkezik önként a felülvizsgálatra, az májustól elveszítheti az ellátást. Az átalakuló rokkantnyugdíjrendszer kedvez a fiataloknak, akik viszont elveszítik kiemelt státuszukat, azoknak három év alatt kevés pénzből kell talpra állniuk és munkát találniuk egy meglehetősen mostoha munkaerőpiacon.
Ezek a nyugdíjak tutira megszűnnek jövőre
Ezek a nyugdíjak tutira megszűnnek jövőre  Az Országgyűlés tegnapi döntése alapján megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak, január 1-jétől nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam. Ugyanakkor az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval (szja) csökkentett összegű ellátást kaphatnak a következő évtől, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába.
Rokkantnyugdíj-rendszer átalakítása: 5-ből 2 támogatás marad
Rokkantnyugdíj-rendszer átalakítása: 5-ből 2 támogatás marad  Az Országgyűléshez benyújtották a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló T/5000. számú törvényjavaslatot. Melyek a legfontosabb változások?
17. oldal / összesen: 20