2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nyugdíj
Keresés
16. oldal / összesen: 20
Mi lesz a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményével?
Mi lesz a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményével?
Januártól megszűnt a rokkantsági nyugdíj, így az egykori rokkantnyugdíjasok elvileg nem vehetik igénybe a korábbi utazási kedvezményeket. Az olcsóbb utazásra jogosító igazolványok, szelvények több szolgáltatónál azonban még március végéig érvényesek.
Akiknek ugrik a nyugdíjasbérlet
Akiknek ugrik a nyugdíjasbérlet
566 ezer korhatár előtti nyugdíjast érinthet: a jövőben nem válthatnak nyugdíjas utazási bérletet. 62 éves kor alatt ugyanis már nem számítanak öregségi nyugdíjasnak.
TÁJÉKOZTATÓ a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól
TÁJÉKOZTATÓ a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól
Az Országgyűlés a 2011. december 20-ai ülésnapján elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényt. A 2012. január 1-jétől hatályba lépő törvény a Magyar Közlöny 2011. december 29-ei 162. számában került kihirdetésre.
Menjünk, vagy maradjunk?
Menjünk, vagy maradjunk?
Kérdéses, kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíjpénztáraknál. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár majd, a hatályos törvény szerint azonban ez nem így van - írja a Hvg.hu.
Nyugdíj: senki sem túl öreg a munkához?
Nyugdíj: senki sem túl öreg a munkához?
A nyugdíjtörvények európa-szerte kitolják a nyugdíjkorhatárt, a munkáltatók azonban szívesebben foglalkoztatják a fiatalabbakat. Uniós szinten viszont a megkérdezettek több mint 60 százaléka úgy véli, lehetővé kell tenni, hogy a nyugdíjkorhatár elérését követően is folytathassák az emberek a munkát, mutat rá az Eurobarométer, amelyet az aktív idősödés jegyében indított kampányév kapcsán publikált az unió. Tízből hatan viszont nem értenek egyet a nyugdíjkorhatár emelésével.
Nyugdíj és a kormány: gyorsan mondják, hogy ne értsük
Nyugdíj és a kormány: gyorsan mondják, hogy ne értsük
Kérdéses, kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíjpénztáraknál. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár majd, a hatályos törvény szerint azonban ez nem így van.
76 százalék lehet az állami nyugdíj
76 százalék lehet az állami nyugdíj
76 százalék állami nyugdíjat kaphatnak az elmúlt időkre a magánpénztárban maradó tagok és legalább havi 14 ezer forintos tagdíjfizetéssel kell számolniuk.
Harmadára csökkenhet a megváltozott munkaképességűek járandósága
Harmadára csökkenhet a megváltozott munkaképességűek járandósága
Életbe lépett a megváltozott munkaképességűek járandóságait gyökeresen átalakító törvény. Rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs, átmeneti és rendszeres szociális járadék, valamint bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka a most életbe lépő törvény szerint ezentúl nem állapítható meg – ezt mondta dr. Farkas Szilvia, a Heves Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának vezetője a Heves Megyei Hírlapnak.
Se nyugdíj, se megtakarítás
Se nyugdíj, se megtakarítás
A lakosságnak már csak 16,4 százaléka rendelkezik megtakarítással Raiffeisen Bank és a GfK közös megtakarítási felmérése szerint. Az elmúlt három hónapban a megtakarítási képesség jelentősen visszaesett. Sem a végtörlesztés, sem a magánnyugdíjpénztári mizéria nem használ az öngondoskodásnak.
Még idén dönthet az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakról
Még idén dönthet az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakról  Szerdán dönthet a magánnyugdíjpénztárakról az Alkotmánybíróság (Ab), miután a téma szerepel a testület két ünnep közötti teljes ülésének napirendjén - derül ki az Ab honlapján megjelent közlésből.
BM: Kapnak munkát a nyugdíjból visszatérő rendőrök
BM: Kapnak munkát a nyugdíjból visszatérő rendőrök  'Könnyített, de hasznos' tevékenységet végeznek majd azok a rendőrök, akik szolgálati nyugdíjból érkeznek vissza a rendőrséghez. A belügyi államtitkár szerint biztosítják a visszatérőknek a munkalehetőséget.
Az Alkotmánybíróság még az idén dönthet a magánnyugdíjpénztárakról
Az Alkotmánybíróság még az idén dönthet a magánnyugdíjpénztárakról  Még az idén dönthet a magánnyugdíjpénztárakról az Alkotmánybíróság (Ab), miután a téma szerepel a testület két ünnep közötti teljes ülésének napirendjén.
Így lesz mindenki állami nyugdíjas
Így lesz mindenki állami nyugdíjas  Megteremti a még magánnyugdíjpénztári tagoknak az átlépési lehetőséget az állami pillérbe a nemzetgazdasági miniszternek a Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló törvénytervezethez benyújtott módosító javaslata, írta az MTI. Ez az egyike annak a két törvénynek, amelyet az Európai Bizottság kifogásolt, és amely miatt a múlt héten megszakadt az IMF–EU-hitelszerződéssel kapcsolatos előzetes tárgyalás.
16. oldal / összesen: 20