2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nyugdíj
Keresés
13. oldal / összesen: 20
Felkészültél a nyugdíjra?
Felkészültél a nyugdíjra?Mindenki tudja, hogy a most 30-40 évesek már nem számíthatnak állami nyugdíjra, legalábbis a mai értelemben vett, teljes megélhetést biztosító formájára. A demográfiai válság miatt az átlagos nyugdíj várhatóan mai értéken 38-40 ezer forint lesz 35 év múlva, amennyiben nem emelik radikálisan a korhatárt és az aktívkorúak hozzájárulását.
A többség nyugdíj mellett is tovább dolgozna
A többség nyugdíj mellett is tovább dolgoznaKét ponttal emelkedett, jelenleg 34 ponton áll az Öngondoskodási Index értéke, ami így visszaerősödött az egy évvel ezelőtti szintre - derül ki az OTP Bank kutatásából, amely a hazai öngondoskodás állapotát méri fel. Az idén ötödik alkalommal, félévente végzett felmérés eredményeként kapott indexszámot nyolcvan paraméterből kalkulálják, a részletes eredmények pedig azt mutatják: a mutatók többsége javult valamelyest az elmúlt hónapokban.
A tisztességes nyugdíj csak álom marad magyarok millióinak
A tisztességes nyugdíj csak álom marad magyarok millióinakA sors útjai kifürkészhetetlenek - tartja a mondás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem készülhetünk fel a váratlan élethelyzetekre. Ehhez természetesen tisztában kell lennünk jövőnk kalkulálható részleteivel, és el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy életünk csak egy része előrelátható. Arról nem is beszélve, ahogy az élethelyzetek, úgy megtakarítási képességünk is folyamatosan változik. Ezúttal a különböző élethelyzeteket, s a hozzájuk kapcsolódó finanszírozási lehetőségeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.
Így veszít a nyugdíjból, aki az új adónemet választja
Így veszít a nyugdíjból, aki az új adónemet választjaA kisadózók tételes adóját (katát) választó vállalkozó évente két hónapot elveszít, amikor kiszámítják a nyugdíját, ráadásul társadalombiztosítási ellátásainak számítási alapja a minimálbérnél alacsonyabb, 81 300 forint.
Hoffmann: április közepéig döntenek a kötelező nyugdíj utáni munkáról
Hoffmann: április közepéig döntenek a kötelező nyugdíj utáni munkárólaltÁprilis közepéig születik döntés a köznevelésben a kötelező nyugdíjazás utáni munkavégzés ügyében benyújtott kérelmekről - mondta Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár hétfőn egy más témában tartott sajtótájékoztatón.
Minden eü-ben dolgozó nyugdíjas megkapja a kompenzációt
Minden eü-ben dolgozó nyugdíjas megkapja a kompenzációtAz egészségügyi államtitkárság közleménye szerint megkapják a kompenzációt az egészségügyben nyugdíj mellett továbbdolgozók.
Hétezer dolgozó úszhatja meg a nyugdíjazást az egészségügyben
Hétezer dolgozó úszhatja meg a nyugdíjazást az egészségügyben
Hat-hétezerre tehető azoknak az egészségügyi dolgozóknak a száma, akiket érint a kötelező nyugdíjazás rendszere. Ők egyénileg, szervezett eljárás keretében folyamodhatnak a nyugdíjazás alóli felmentésért - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Elszabadulhatnak a nyugdíjak
Elszabadulhatnak a nyugdíjak
Az állam a nyugdíjjárulék-plafon eltörlésével 51 milliárdos pluszbevételhez jut, ám ennek az is lehet a következménye, hogy a minimumnyugdíj hússzorosát, de akár ötvenszeresét is elérheti egy-egy jó helyről nyugdíjba ment munkavállaló járadéka.
Hogyan dolgozhat, aki nyugdíjas?
Hogyan dolgozhat, aki nyugdíjas?
Napjainkban az emberi élet aktív időszaka egyre hosszabbodik. A tanulmányokat folytató diákok, hallgatók az iskolapad mellett a gyakorlatban is igyekszenek elsajátítani szakmájukat, a nyugdíjba vonulás korhatára pedig – nem csak költségvetési okokból – emelkedik. A munkajognak megfelelően reagálni kell ezekre a jelenségekre, ahogyan megteszi ezt az új Munka Törvénykönyve is. Kártyás Gábor blogbejegyzése.
Korhatár előtti ellátás: jár az idén 60 éves férfinek?
Korhatár előtti ellátás: jár az idén 60 éves férfinek?
Férfi, aki 1953-ban született, 2012-ben tölti be a 60. életévét, 44 évi szolgálati idővel, elmehet-e 60 évesen nyugdíjba? Csökkentett, előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult lesz-e? Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakártője, Molnár László válaszol.
Nyugdíj előtt állsz? Így úszhatod meg, hogy az utcára kerülj
Nyugdíj előtt állsz? Így úszhatod meg, hogy az utcára kerülj
Újra kell éleszteni a korengedmény intézményét, az ugyanis jelentősen csökkentheti az időskorú munkavállalók kiszolgáltatottságát - ebben a kérdésben teljes az összhang a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek között. Az újfajta ellátás - a kormány törekvéseivel összhangban - nem nyugdíjként, hanem foglalkoztatáspolitikai eszközként működhetne a jövőben, és ahogy eddig sem, úgy ezután sem terhelné a nyugdíjkasszát. A szakszervezetek információi szerint a szociális államtitkárság is támogatja a felvetéseiket.
A munkáltatóknak is egyre fontosabb a nyugdíj ügye
A munkáltatóknak is egyre fontosabb a nyugdíj ügye
Egyre többen ismerik fel azt a tényt, hogy a nyugdíj előteremtésében az államon kívül a munkáltatóknak és az egyéneknek is komoly a felelősségük - állapítja meg az a kilencezer fő megkérdezésével végzett kutatás, amelyet kilenc országban végeztek el az AEGON megbízásából.
A külföldön dolgozó munkás kitől kap nyugdíjat?
A külföldön dolgozó munkás kitől kap nyugdíjat?
Ha egy EU-tagállamban legalább egy évet dolgoztunk, onnan is kapunk nyugdíjat.
13. oldal / összesen: 20