2024.07.07 | Vasárnap
Appolónia napja

Nyugdíj
Keresés
10. oldal / összesen: 20
..
A jegybank közzétette a nyugdíjpénztárak hozamait
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétette az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak hozamait, a múlt évben elért legmagasabb nettó hozamráta 16,39 százalék, míg a legmagasabb 10 éves átlagos hozamráta 10,46 százalék volt, a legalacsonyabb pedig 0,9, illetve 5,42 százalék.
..
Kevesebb nyugdíjra számíthatnak a nők a férfiaknál
A nők átlagosan 15 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak mint a férfiak - egyebek mellett ez derült ki az Aegon 12 országra kiterjedt felméréséből, amelyet az Aegon Magyarország küldött meg az MTI-nek.
..
A Stabilitás 8 százalékkal növelte önkéntes nyugdíjpénztári vagyonát
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak a múlt évben 8 százalékkal, 912 milliárd forintra növelték a vagyonukat - mondta Lehoczky László, a Stabilitás elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Egyre kevesebben tudnak megtakarítani nyugdíjas korukra
Míg 2011-ben a megkérdezettek 40 százaléka tudott nyugdíjas korára megtakarítani, addig tavaly ez az arány 18 százalékra csökkent - mondta Paál Zoltán, a Generali Biztosító személybiztosítási vezérigazgató-helyettese szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Nyugdíjas minimumot készített a Nyugdíjasok Együttműködési Fóruma
Tíz pontból álló társadalompolitikai nyilatkozatot, úgynevezett nyugdíjas minimumot készített a Nyugdíjasok Együttműködési Fóruma - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
Az állami nyugdíj mellé egyre szükségesebb az öngondoskodás
Az európai népesség folyamatosan öregszik, így egyre kevesebb aktív korú polgár befizetéseiből kell egyre több nyugdíjas részére állami nyugdíjat fizetni, a nyugdíjas kori változatlan életszínvonal ezért csak öngondoskodással érhető el - mondta az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója, hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Fidesz: megvédjük a nyugdíjakat
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve - mondta a kormánypárt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Soltész: 2,4 százalékkal nőnek a nyugdíjak jövőre
Jövőre 2,4 százalékos lesz a nyugdíjemelés mértéke - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára az Idősügyi Tanács ülésén csütörtökön, Budapesten.
MSZP: nem javult a nyugdíjasok helyzete 2010 óta
Az MSZP szerint nem javult a nyugdíjasok helyzete a kormányváltás óta, miközben a kormány egymillió embert kirakott a nyugdíjrendszerből.
Új lendületet kaphat a nyugdíj-előtakarékosság
A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerint új lendületet kaphat a nyugdíj-előtakarékosság annak köszönhetően, hogy a napokban kihirdetett adójogszabály szerint 2014. január 1-jétől - évi legfeljebb 130 ezer forint összegben - adókedvezményt vehetnek igénybe a nyugdíjbiztosítással rendelkezők.
A nyugdíjasok kétharmada spórol lakása felújítására
A megkérdezett ötszáz nyugdíjas kétharmada takarékoskodik lakása felújítására, miután ötven százalékuknál az utóbbi tíz évben semmilyen felújítás nem volt - közölte felmérésének eredményét az OTP Lakástakarék Zrt. az MTI-vel pénteken.
Három százalék fölött nőhet a nyugdíjak vásárlóértéke
Az év eleji nyugdíjemelésnek és az alacsony inflációnak köszönhetően a nyugdíjak vásárlóértéke éves szinten 3,2-3,4 százalékkal nőhet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
8,2 százalékkal nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona 880,5 milliárd forint volt az idei harmadik negyedév végén, ez éves összevetésben 8,2 százalékos növekedést jelent, az előző negyedév végi összvagyont pedig 1,6 százalékkal haladja meg - közölte a szövetség.
10. oldal / összesen: 20