2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Hírböngésző
Keresés
6. oldal / összesen: 9
..
Még 150 ezer megváltozott munkaképességű ember kaphatna munkát
Magyarországon a csaknem 4,4 millió foglalkoztatottból 150 ezren megváltozott munkaképességűek és még további mintegy 150 ezren lehetnek, akiknek "támogatással, segítséggel, sok erőfeszítéssel és rehabilitációval" munkát lehetne biztosítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára egy a témában tartott csütörtöki budapesti nemzetközi konferencián.
..
Ősszel is hasít az OTP SZÉP kártya
Az OTP Pénztárszolgáltató legfrissebb adatai szerint mintegy 13 milliárd forintot költöttek októberben az OTP SZÉP kártyások. Sokan vettek ki szabadságot az iskolai őszi szünet környékén, hogy a szülők is lazíthassanak, rákészülve ezzel az év végi hajrára.
..
Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon
Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon az új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központjába Budapesten.
Egy hét maradt a csoportos társasági adózás választására
November 20-ig jelentkezhetnek be a csoportos társasági adózásra az adóhatóságnál azok a társaságok, amelyek 2020-tól így kívánnak adózni, kihasználva az ebben rejlő költség- és adómegtakarítási lehetőségeket.
..
A kormány már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén
Már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén a kormány, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a fiatalok életkezdését, a családalapítást és a gyerekvállalást - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.
..
Ma már más képet mutatnak az iskolák, mint tíz éve
Ma már egészen más képet mutatnak az iskolák, mint nyolc-tíz éve, szinte rájuk sem lehet ismerni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közoktatásban 2010 óta megvalósult fejlesztésekre, innovációkra utalva.
..
Megteremtik a munkavállalók védelmét a nagyszülői gyedet igénybe vevőknek
Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevőknek a munka törvénykönyvének módosításával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
..
Húszmilliárd forintért 352 új buszt vásárol a Volánbusz
Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft.
..
Segíteni kell a feltalálókat a termék értékesítésében
Az ötlettől a termék értékesítéséig sok lépés van, ezért segíteni kell a feltalálókat a cél elérésében - mondta a Valor Hungariae Zrt. (Valor) vezérigazgatója.
..
A járműgyártás és az elektronikai készülékek húzták az ipari termelést szeptemberben
Elsősorban a járműgyártás kibocsátásnak 22,0 százalékos, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának 26,1 százalékos növekedésének köszönhetően az ipari termelés volumene szeptemberben 11,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Új módszerrel adóztatnák az online cégeket
Bemutatta a digitalizált gazdaság adózási kihívásaira választ adó tervezetét az OECD, a nemzetközi törekvések alapvető célja, hogy a digitális üzleti modellek útján elért nyereség arányos módon adóztathatóvá váljon a jövedelemszerzésben érintett valamennyi országban.
..
Megfelelő uniós költségvetés szükséges a generációváltás biztosításához a mezőgazdaságban
Megfelelő költségvetésnek kell rendelkezésre állnia a Közös agrárpolitikában (Kap) a 2021-2027-es időszakra ahhoz, hogy a mezőgazdaságban biztosítani lehessen a generációváltáshoz nyújtott érdemi támogatás finanszírozási feltételeit - mutat rá az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) mezőgazdaság, vidékfejlesztés és környezetvédelem (NAT) szekciójának októberben elfogadott jelentése.
..
Az innováció, a kutatás és a logisztika területén születtek új magyar-kínai megállapodások Pekingben
Magyarország és Kína a befektetések, a kínai vállalatok magyarországi megjelenése, a közlekedés, az oktatás-kutatás, a pénzügy és a kultúra területeken folyó együttműködés további erősítését szolgáló eredményekről számolt be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Pekingben, az újabb együttműködési megállapodások aláírása alkalmából.
6. oldal / összesen: 9