2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Hírböngésző
Keresés
5. oldal / összesen: 9
..
Folytatódott a lakásárak emelkedése az első fél évben
Tovább folytatódott a lakásárak emelkedése az idei első fél évben, a kereslet továbbra is erős marad - ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, novemberi lakáspiaci jelentéséből, amelyet hétfőn mutattak be.
..
Újabb 12 milliárd a kistelepüléseknek a Magyar falu program keretében
Több mint 1500 kistelepülési pályázat kapott összesen mintegy 12 milliárd forintot a közelmúltban a Magyar falu program öt pályázati kiírása keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
..
2020-tól jelentősen javulhat Kecskemét elérhetősége
Várhatóan 2020 második negyedévétől jelentősen javulhat Kecskemét elérhetősége és a város déli, ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is az M5-ös autópályán végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
..
Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást
Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.
..
Országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a héten a hulladék csökkentésére
Közel duplájára nőtt - a tavalyi 226-ról idén 410-re - az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő akciók száma - jelentette be hétfőn Boros Anita az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.
..
Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone
Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone Magyarország, együttműködve az AImotive és a HERE Technologies céggel.
..
A háztartások megtakarítása elérte a GDP 4,2 százalékát a harmadik negyedévben
Az idei harmadik negyedévben a háztartások 931 milliárd forint megtakarítást halmoztak fel és 422 milliárd forint adósságot vállaltak, így 508 milliárd forinttal növelték nettó pénzügyi eszközeiket, ami a bruttó hazai termék (GDP) negyedéves értékének 4,2 százalékával egyezik meg.
..
A dolgozók teljesítményének objektív mérése segítheti a távmunka bevezetését
A Magyar Távmunka Szövetség szerint a munkaadók akkor tudják sikeresen bevezetni a távmunkát vagy a rugalmas munkaidőt a munkatársak számára, ha megtalálják azokat az informatikai vagy más egyéb megoldásokat, amelyek segítségével objektívan mérhető a dolgozók teljesítménye.
..
A rezsiutalványok többségét felhasználták a nyugdíjasok
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok mintegy 60 százalékát váltották be a postákon eddig majdnem 14 milliárd forint összértékben - közölte a Magyar Posta.
..
Az új növényegészségügyi szabályozás miatt változik a vállalkozók nyilvántartási kötelezettsége
Novemberben jelenik meg az uniós rendelet, amely szerint bővül a nagy veszteséget okozó, idegenhonos károsítók terjesztésére képes, ezért vizsgálatköteles termékek köre; december 14-től a növényegészségügyi szabályozás alatt álló növényekkel, növényi termékekkel csak az a vállalkozó folytathat gazdasági tevékenységet, aki szerepel a hatóság nyilvántartásában - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
..
800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben
Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.
..
Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény módosítása
Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény parlament előtt fekvő módosítása, amely lehetővé teszi állami támogatás nélküli intézmények létrehozását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
Világszerte zuhant a vezetők bizalma egy globális kutatás szerint
Egy forradalmi, mesterséges intelligenciát alkalmazó módszerrel 58 000 felsővezető véleményét mérték fel globálisan.
5. oldal / összesen: 9