2024.06.26 | Szerda
János, Pál napja

Hírböngésző
Keresés
4. oldal / összesen: 9
..
A reggelit kihagyó diákok rosszabbul teljesítenek az iskolában
Azok a diákok, akik általában nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az érettségin, mint azok, akik rendesen megeszik a reggelijüket - erre az eredményre jutott egy brit kutatás.
..
Átlagosan harminc százalékkal nő a bölcsődei szakdolgozók bére 2021-re
Átlagosan harminc százalékkal nő minden bölcsődei szakdolgozó bére 2021-re - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
Munkaerőpiaci reform indul Komárom-Esztergom megyében
Komárom-Esztergom megyében is megkezdődik a vállalatokkal szorosabb kapcsolatban megvalósított munkerőpiaci reformprogram, amelyet később a nyugat-magyarországi megyékre is kiterjesztenek - mondta szerdai tatai sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.
..
A versenyképesség erősítését szolgálja az új szakképzési rendszer
Alapjaiban változik meg a hazai szakképzési rendszer a 2020-21-es tanévtől; rugalmasabb, a piaci igényekhez illeszkedő, a lemorzsolódást hatékonyabban megakadályozó intézményi szerkezet jön létre - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.
..
Növekedésre és beruházásokra készülnek a magyar cégek
Összességében kedvező a hazai gazdaság állapota, így a közeljövőben nem kell váratlan adóváltozásokra számítani – hangzott el az EY 2020-as adóváltozásokról szóló szakmai konferenciáján. A kedvező makrogazdasági környezet a vállalatok döntéseiben és terveiben is tükröződik: a legtöbben bevételnövekedést várnak 2020-tól, és eszközberuházásokat is terveznek.
..
Fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban
Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek - mondta Cseresnyés Péter, a tárca államtitkára.
..
Tovább nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 1425 milliárd forintra rúgott az idei harmadik negyedév végén, ami az egy évvel korábbihoz képest 7,1, az idei második negyedévvégéhez viszonyítva pedig 2 százalékos emelkedés - mondta Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke.
..
A következő két évben is robusztus növekedés várható a magyar gazdaságban
A magyar gazdaság növekedése a valamelyes lassulás ellenére a következő két évben is várhatóan robusztus ütemű marad - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett éves adósprofil-jelentésében.
..
Megváltozott piacon is lendületben az OTP Egészségpénztár
Nem csökken az egészségügyi öngondoskodás iránti igény az OTP Egészségpénztár legfrissebb adatai alapján. Az idei harmadik negyedévben az egyéni befizetések összege 28 százalékkal bővült 2018 azonos időszakához képest. Így, a munkáltatói befizetések csökkenése ellenére az összes befizetés összege a tavalyi szinten maradt. Azonban az OTP Egészségpénztár az úgynevezett célzott támogatásokkal szeretné aktivizálni a munkáltatókat.
..
Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban októberben
Bővült az Európai Unió autópiaca októberben. Szinte minden nagy tagállamban nőtt a forgalomba helyezett új gépkocsik száma a múlt hónapban.
..
A következő hetekben a bankok a fix lakáshitelre váltás lehetőségéről küldenek tájékoztatókat
A következő hetekben kapja meg a változó kamatozású jelzáloghiteles ügyfelek többsége a banki tájékoztató levelét arról, hogy a kamatkockázat miatt célszerű lenne fix kamatúvá alakítania szerződését - hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Egyre több fiatal gondolkodik vállalkozás alapításában
Az utóbbi tíz évben egyre több fiatal gondolkodik vállalkozás alapításában - mondta Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) elnöke.
..
Több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal
Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály.
4. oldal / összesen: 9