2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Budapesten is sikeres a kapcsolatitőke-megosztás
2015.07.29
Munkahely
3014
.
Az elmúlt években Budapesten is igazolódott: a hagyományos üzleti modellek mellett izgalmasabb üzleti struktúrákra is nyitottak a hazai vállalkozások. A Business Network International (BNI) az „Aki ad, az nyer®” elvén alapuló, jutalékmentes üzleti ajánlások rendszerét honosította meg hazánkban, budapesti régiója pedig néhány év alatt a világ öt legeredményesebb körzete közé került.

A világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a BNI 2008 óta van jelen Magyarországon. Jelenleg már közel 1000 vállalkozás üzletpolitikájában kap egyre nagyobb szerepet a jutalék nélküli ajánlásokon alapuló networking modell. Évről évre látványosan növekszik azoknak az üzletembereknek a száma, akik a heti rendszerességgel szervezett találkozókon és azok közt bizalmi alapon bővítik üzleti kapcsolataikat. A megbízható üzletemberekből álló, konkurenciamentes csoportokban a tavalyi évben 14,1 milliárd forintnyi többletbevétel valósult meg. Ennek jelentős része (12,4 milliárd forint) a budapesti régióhoz köthető. Tavaly a budapesti körzet igazi siker-sztoriként emelkedett ki a térségből, hiszen ez volt az első olyan magyar terület, amelynek sikerült bekerülnie a világ öt legeredményesebb BNI-régiója közé.

A siker titkát négy fontos alaptényező adta: a csoportok számának növekedése, a tagmegtartási arány, valamint a generált üzletek mennyisége és értéke. A BNI Magyarország csoportjainak közel a fele, összesen 16 található a budapesti régióban. Budapest az üzleti élet szempontjából vonzó célpontnak számít, hiszen itt található a legtöbb vállalkozás, valamint a legnagyobb cégek is, a tagok ezáltal szélesebb kapcsolati hálót tudnak egymás rendelkezésére bocsátani. „Miután egy helyen koncentrálódnak a legjelentősebb vezetők, beszállítók, alvállalkozók és ügyfelek, a vállalkozók úgy gondolják, hogy a fővárosban több és jobb opció van az üzletkötésre - árulja el Geyer Attila régióigazgató. – Nem véletlen, hogy egyre többen szeretnék kiaknázni az itt adódó lehetőségeket, közülük sokan a személyes ajánlásokon alapuló üzleti modellt igénybe véve: tavaly 3000 üzletember látogatott el vendégként a BNI budapesti üzleti találkozóira.” Miközben tavaly a budapesti csoportokban több mint 18 000 jutalékmentes üzleti ajánlás született, az is kiemeli a régiót, hogy elkötelezett és megbízható üzletembereket tudhat a soraiban. „Több mint 120 olyan vállalkozó van, aki már 3 évnél régebb óta üzletel a budapesti körzetben” – teszi hozzá Geyer Attila.




Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.