2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Új szolgáltatást indít a Budapest Bank
2015.06.30
Bank
895
.
Új szolgáltatásokat vezet be vállalati ügyfelei számára a hitelezés élénkítése érdekében a Budapest Bank - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: többek között a Budapest Bank kínálatában is szerepel majd a visszatérítendő uniós források kihelyezése, amely eddig a Magyar Fejlesztési Bank egyik kiemelt feladata volt.
A lakossági ügyfelek ugyanakkor semmilyen változást nem fognak észrevenni, a bank változatlan termékpalettával rendelkezik, valamint az operatív vezetőség is a helyén marad.
Az államtitkár elmondta, hogy a bank megvásárlásával teljesült az a kormányzati elképzelés, hogy magyar tulajdonba kerüljön a bankrendszer több mint 50 százaléka.

Kiemelte, hogy a Budapest Bank nem volt bajban, az idei első negyedévet több mint 5 milliárd forintos, a félévet pedig az előrejelzések szerint 10 milliárd forintos nyereséggel zárta.
A vásárlásra részben azért került sor, mert a bank egykori tulajdonosa, a GE Capital úgy döntött, hogy a pénzügyi vállalkozásait világszerte értékesíti, ami találkozott az állam bankrendszerrel kapcsolatos szándékával - mondta.



MTI