2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

Átvihető a máshol megnyitott Széchenyi Kártya folyószámlahitel az MKB Bankba
2015.04.29
Bank
963
.
Szerdától fogad be bankváltásra vonatkozó kérelmet az MKB Bank; a kártyabirtokos vállalkozás máshol megnyitott Széchenyi Kártya folyószámlahitelét anélkül viheti át az MKB-ba, hogy azt vissza kellene fizetnie.

A bank az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében hangsúlyozta: az MKB elsőként valósítja meg a bankváltás lehetőségét a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására 2002-ben létrehozott Széchenyi Kártya programon belül.
A folyamat, amely egy Széchenyi Kártya igénylés ügyintézési ideje alatt végigfuttatható, és az új igényléshez hasonlóan a Kavosz Zrt., a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), továbbá a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban kezdeményezhető, gyakorlatilag zökkenőmentes - írja a bank.

Az ügyfélnek nem kell visszafizetnie a másik banknál felvett Széchenyi Kártya folyószámlahitelét, majd végigvárni az új igénylés folyamatát, a kettő összevonható, a korábbi tartozás az MKB által rendelkezésére bocsátott hitelkeretből azonnal kiegyenlíthető.
Az MKB Bank komplex pénzügyi szolgáltatást biztosít a vállalkozásoknak a Széchenyi Kártya folyószámlahitel mellett, amelynek piacán egyébként 20 százalékot meghaladó a szerződött hitelvolumen alapján mért részesedése - olvasható a közleményben.



MTI