2024.04.19 | Péntek
Emma napja

A jövő héten a kormány elé kerülhet a felsőoktatás átalakítása
2015.04.27
Oktatás
834
.
A jövő szerdai ülésén már biztosan tárgyalni fog a felsőoktatás átalakításáról a kormány - mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kormányszóvivő hétfőn reggel.

Kovács Zoltán emlékeztetett: hónapok óta tartanak az egyeztetések a felsőoktatás tervezett átalakításáról, a kormányzat egyértelműen a megegyezésre törekszik, ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás minél jobban idomuljon a világban zajló folyamatokhoz.
A kormányszóvivő károkozással vádolta meg Niedermüller Pétert, a DK európai parlamenti képviselőjét, aki pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja állásfoglalást kér az Európai Bizottságtól, mert úgy látja, a kormány felsőoktatási elképzelései több ponton is szembe mennek az Európai Uniót jellemző értékekkel.

"Olyan mennyiségű kárt okoz ennek az országnak, ami most már lassan nem is mérhető" - mondta Kovács Zoltán a DK-s politikusról.
"Nem azért, mert a politikai vélemények különböznek, mert ez természetes, hanem azért, mert szakmányban gyártják az olyan típusú feljelentéseket, amelyekről aztán hónapok kemény munkájával tud kiderülni, hogy nem volt semmilyen alapjuk" - tette hozzá.



MTI