2024.04.19 | Péntek
Emma napja

A SZÉP kártya az idei cafeteria piac egyik slágerterméke
2015.04.17
Bank
857
.
Az év első három hónapjában mintegy 19 milliárd forint áramlott a több mint 860 000 OTP Széchenyi pihenőkártyára (SZÉP kártya). Ez 22 százalékkal meghaladja a tavalyi év azonos időszakának feltöltéseit. A költések értéke is közel 10 százalékkal felülmúlja a tavalyi első negyedévi adatokat.

Beigazolódni látszik az OTP Bankcsoport év eleji várakozása, miszerint az OTP SZÉP kártya lehet az idei cafeteria piac egyik sláger terméke. Az év első három hónapjában ugyanis mintegy 19 milliárd forintot utaltak a munkáltatók a több mint 860 000 OTP SZÉP kártyára. Ez azt jelenti, hogy még a tavalyi rekordévet is több mint 20 százalékkal meghaladja a feltöltések összege. A költések szintén emelkedtek a 2014-hez képest – idén március 31-ig több mint 10 milliárd forint áramlott ilyen módon hazai gazdaságba, mégpedig elsősorban azon kis- és középvállalkozásokhoz, akik a hazai turisztikai ágazat derékhadát alkotják.

„Az év eleji adójogszabályi változásoknak köszönhetően várható volt, hogy a SZÉP kártya megőrzi az utóbbi években tapasztalt népszerűségét. A növekedés mértéke azonban meghaladta az előzetes várakozásainkat. A tény, hogy nem csak a feltöltések, hanem a költések összege is mintegy 1 milliárd forinttal emelkedett - a tavalyi év azonos időszakához képest -, azt mutatja, hogy a dolgozók évről évre jobban kedvelik ezt a béren kívüli juttatást. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni, hogy a SZÉP kártyákra utalt juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár. Ezúton is szeretnénk arra bíztatni minden kártyabirtokosunkat, hogy ellenőrizze a kártyáján lévő egyenlegét, és használja fel a 2013-as juttatásokat, mert azoknak az érvényessége a következő hónap végén lejár. A megmaradó összeget a kibocsátó köteles visszautalni az érintett kártyabirtokos munkáltatója számára, vagyis ezek az összegek a munkavállaló számára elvesznek.” - hívta fel a figyelmet Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Az OTP SZÉP kártyákon jelenleg mintegy 2,1 milliárd forintnyi „lejáró egyenleg” van, vagyis olyan juttatás, aminek idén május 31-én lejár az érvényessége. Ez az összeg a húsvéti hosszú hétvége alatt több mint 156 millió forinttal mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy az OTP SZÉP kártya birtokosai a 2013-as juttatásoknak már több mint 96 százalékát felhasználták.
Az OTP Bankcsoport arra számít, hogy a határidőig hátralévő mintegy másfél hónap során az érintett egyenlegek összege jelentősen csökken, hiszen még két hosszú hétvége, a május elseje és a pünkösd is hátravan.



Café PR, OTP