2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Száz embert vesz fel az EY Magyarország az új pénzügyi évben
2015.03.25
Munkahely
182
.
Tovább növekszik a világ egyik vezető tanácsadó cége Magyarországon. Az EY 100 új munkatárssal bővíti létszámát a nyáron kezdődő új pénzügyi évben. A most csatlakozó munkatársak idővel a cég külföldi irodáinál is kipróbálhatják majd magukat.

A könyvvizsgálattal, üzleti-, adó-, és tranzakciós tanácsadással foglalkozó cég budapesti irodájában jelenleg közel hatszázan dolgoznak, miután az EY az elmúlt két évben összesen száznál is több új kollégát vett fel Magyarországon. A cég most nagyságrendileg ugyanekkora felvételre készül, aminek során elsősorban pénzügyi, gazdasági vagy jogi végzettségű, utolsó éves és frissdiplomás fiatalokat keresnek, őszi munkakezdéssel.

„A hozzánk bekerülő pályakezdőknek nemcsak arra nyílik lehetőségük, hogy elsajátítsák mindazt a tudást, ami egy versenyképes környezetben való boldoguláshoz, és az ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálásához szükséges. A fiatalok emellett akár a hálózathoz tartozó külföldi irodáknál is kipróbálhatják magukat, ahol értékes, nemzetközi szakmai és gyakorlati ismeretek birtokába juthatnak, ezt pedig később, Magyarországra visszatérve kamatoztathatják” – mondta Debreczeni Dóra, az EY HR-igazgatója.

2014-ben a helyi ügyfelek igényeit kiszolgálva duplájára nőtt az EY ideiglenes kiküldetésben lévő magyar munkatársainak száma a megelőző évhez képest, ami azt jelenti, hogy a régióból majdnem minden ötödik külföldön dolgozó kolléga a magyar irodától indult külföldi tapasztalatszerzésre. Mindez egy, a társaság által tudatosan ösztönzött folyamat része, amivel a fiatal magyar szakemberek külföldi tapasztalatgyűjtését támogatja. Tavaly a kiküldetésben lévő magyar munkatársak négyötöde adótanácsadási vagy könyvvizsgálati területen dolgozott valamely európai országban (például Németországban vagy Nagy-Britanniában), többen pedig az Egyesült Államokban, New Yorkban kaptak lehetőséget a bizonyításra.

Az EY-t három egymást követő évben, 2012 és 2013 után 2014 őszén is a világ legvonzóbb tanácsadó cégének választották a nemzetközi munkáltatói márkakutatással foglalkozó Universum Global felmérésében, amelyben 200 ezer, gazdasági és üzleti tanulmányokat folytató egyetemistát kérdeztek meg a világ 12 legmagasabb GDP-jével rendelkező országában. Az Universum Global összesített listáján a nemzetközi tanácsadó cég 2014-ben is a második helyet szerezte meg a Google után.

A cég mindeközben világszinten is folyamatosan növekszik. Az EY több mint 700 irodájával 150 országban van jelen, és globálisan ma már több mint 190 ezer munkatársat foglalkoztat. Ez minden idők legmagasabb létszáma a társaságnál, és közel 25 ezer fős bővülést jelent két év alatt. Globálisan a cég bevételei az utolsó lezárt pénzügyi évben meghaladták a 27 milliárd dollárt, ami 6,8 százalékos növekedést jelentett a megelőző évhez képest.




NoGuchi
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.