2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Vasárnapi pihenőnap - DK: a kormány erőszakosan akar beavatkozni az emberek életébe
2014.12.16
Kormány
213
.
A DK nemet mond a vasárnapi boltbezárásra és az autópályadíj kiterjesztésére - erről a független Vadai Ágnes beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A DK alelnöke kijelentette: a kormány erőszakosan akar beavatkozni az emberek magánéletébe, amikor meg akarja mondani, hogy mikor és hol vásároljanak, illetve, hogy mit csináljanak vasárnaponként. A vasárnapi boltbetárás nem jó a vásárlóknak, a gazdaságnak, a cégeknek és kereskedelemben dolgozóknak - fogalmazott. "Egyedül a CBA-nak, mint kormányközeli vállalkozásnak" jó - tette hozzá.
Azt is hangsúlyozta, hogy a kormány mintegy harmincezer ember munkahelyét kockáztatja a piactorzító intézkedésekkel.
Ha a törvényt megszavazzák a DK népszavazást kezdeményez az ügyben, miközben arra bíztat minden civil és politikai mozgalmat, hogy gyűjtsenek aláírást az ügyben - hangsúlyozta újfent. Ennek érdekében felveszik a kapcsolatot az ilyen referendumot kezdeményező szervezetekkel, hogy minden résztvevőnél azonos kérdések legyenek - közölte.

Arra a kérdésre, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ) vezető Demján Sándor korábban azt kérte, pártok ne vegyenek részt a népszavazási kezdeményezésükben, azt felelte, nyitottak arra, hogy az aktivistáik akár a VOSZ kérdéséhez gyűjtsenek aláírást. Szavai szerint azt szeretnék elérni, hogy minél nagyobb alkotmányos legitimációja legyen a kezdeményezésnek és ha azt látják, hogy van olyan szervezet amelyik jobb kérdést tesz fel náluk, akkor a DK ahhoz a kezdeményezéshez fog csatlakozni. Kijelentette: azt szeretnék elérni, hogy minél több aláírás gyűljön össze és minél többen vegyenek részt a referendumon.




MTI