2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Elegendő forrás van a téli közfoglalkoztatási programokra
2014.11.26
Munkahely
168
.
Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, amelyekben lényegesen több ember vehet részt, mint az előző években - jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára szerdán Szegeden.

Decemberben 142 ezer, januárban 138 ezer, februárban 134 ezer ember közfoglalkoztatása biztosított - mondta Hoffmann Imre a Csongrád megyei kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeit és az azokon előállított árukat bemutató szakmai rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón.
December 1-jével uniós támogatással 28 500 közfoglalkoztatott oktatása indul el, 160 képzési irányon. A képzési programok 62 százaléka OKJ-s végzettséget ad, ez jelentős előrelépés a tavalyi 22 százalékos arányhoz képest – közölte a helyettes államtitkár.

Hangsúlyozta, a képzés az egyik záloga annak, hogy a programokban résztvevők elhelyezkedhessenek az elsődleges munkaerőpiacon. Az oktatási programokat a munkaügyi központok és kirendeltségek a foglalkoztatók igényeit összegyűjtő felmérések alapján állították össze.
A belügyi tárca a még rendelkezésre álló forrásokból 2015. február 28-ig meghosszabbított több kistérségi startmunka mintaprogramot és több országos közfoglalkoztatási programot. Három megyében - kísérleti jelleggel - települési úthálózat-karbantartási program indul, amelyeken 826 ember vehet részt – közölte Hoffmann Imre.

A helyettes államtitkár a továbblépés lehetőségét részben a szociális szövetkezetekben látja. Eddig száz ilyen szervezet alakult, létrehozásukat pályázati források is támogatják.
Hetven további településen kívánnak szociális szövetkezetet alapítani – jelezte a politikus, aki szerint a tartósan elmaradott területeken ez a forma esélyt teremt a gazdasági és társadalmi hátrányok csökkentésére.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.