2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

Önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emmi
2014.11.24
Munkahely
183
.
Az önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn, a december 5-éig tartó akció célja, hogy felhívja a figyelmet az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.

A tárca tájékoztatása szerint a különböző önkéntes tevékenységekben a miniszter és az államtitkárok is részt vesznek az ország több településén.
A minisztériumi vezetők egyebek mellett étel-, italosztásban segédkeznek, gyerekekkel foglalkoznak, terepet rendeznek, süteményeket sütnek, művészeti programokban vesznek részt, így népszerűsítve a különböző segítségnyújtási formákat.

Közölték, arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy vannak olyan segítő, civil szervezetek, amelyektől meg lehet tanulni a segítségnyújtást, és az önkéntens munkával a fiatalok érzékenyebbek lesznek a társadalmi problémákra. Hozzátették: felnőttként is elkezdhető az önkéntes tevékenység.
Az Emmi kampányát Balog Zoltán miniszter indította el hétfőn, amikor ellátogatott egy budapesti idősek otthonába, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pedig délután Miskolcon fogyatékos gyerekekkel való foglalkozásba kapcsolódik majd be.

A közlemény szerint a tárca egyik fontos célja, hogy erősítse a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást a közgondolkodásban. Mint írták, példa erre az iskolai közösségi szolgálat megvalósítása vagy az önkéntesség fontosságát hirdető események, programok támogatása. A 2010-ben alapított Pro Voluntarius díj is ezt az ügyet szolgálja, amellyel szervezetek, illetve magánszemélyek közösségért végzett önkéntes tevékenységét ismeri el a tárca - tették hozzá.
A december 5-éig tartó kampány szlogenje: "Nem elég egy gondolat, szükséges az akarat is, amelyet tettek követnek: vállalj Te is önkéntes munkát!"



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.