2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Több mint egymilliárd forintos karácsonyi forgalmat vár a Formatex Kft.
2014.11.23
Munkahely
207
.
Idén a karácsonyi szezonban a Formatex Kft. összesen 1,06 milliárd forintos nettó forgalmat tervez, ez az előző évhez képest 13 százalékos növekedés, a várakozások szerint az eladások 8 százalékát adja a webshop - közölte a játékkereskedő és importőr társaság az MTI-vel.

A Formatex tapasztalatai szerint a válság alatt a családok kevesebbet költöttek játékra karácsonykor.
A közlemény idézi Borhi Jánost, a cég ügyvezetőjét, aki elmondta: pozitív fordulat látszik a játékértékesítések terén, a karácsonyi előrendelések összege a tavalyi évhez képest 7 százalékos növekedést mutat. Kitért arra is, hogy a válság alatt megfeleződött az átlagos kosárérték, nagyjából 5-7 ezer forintot szántak egy-egy karácsonyi játékcsomagra, de az idén fellendülés várható: körülbelül 8-9 ezer forintos játékok kerülnek majd a fa alá.

Az értékesítés nagy része még hátra van, mivel általában decemberben rohamozzák meg a boltokat és a webáruházakat a játékvásárlók.
A Formatex Kft. 1995-ben alakult családi vállalkozásként. A cég által importált márkák a vezető helyen állnak a hipermarketek, játékbolt hálózatok és 150-nél is több független játékkereskedő és webáruház választékában, valamint több eladási ponton Csehország, Lengyelország és Szlovákia területén. A cég folyamatosan követi a világpiaci játéktrendeket, a magyarországi játékpiacon működő cégek rangsorában a 3.

A válság okozta negatív tendenciák ellenére a forgalmat évről évre növeli: a 110 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly 3,6 milliárd forint árbevételt ért el a 2012. évi 2,7 milliárd forint után.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.