2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Botka: a szegediek optimistán tekintenek a város helyzetére és jövőjére
2014.09.17
Egyéb hírek
427
.
A szegediek optimistán tekintenek a város helyzetére és jövőjére – hangsúlyozta Botka László polgármester kedden a Tisza-parti városban.

A szocialista politikus a szeged-tápéi művelődési házban tartott lakossági fórumán mintegy nyolcvan ember előtt azt mondta: tizenkét év polgármesteri munka után arra a legbüszkébb, hogy amíg az előző fideszes városvezető idejében az emberek úgy látták, a település nem fejlődik, nem gyarapodik, ma már optimistán tekintenek Szeged helyzetére és jövőjére.
Botka László hangsúlyozta, a most záruló hétéves uniós ciklusban 300 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett Szegedre, magasan a legtöbb a hazai nagyvárosok között.
A tapasztalatok azt mutatják, az, hogy egy településre mennyi forrás érkezett, nem azon múlt, hogy a városvezetés melyik párthoz tartozott, hanem a jól végiggondolt fejlesztési terven, és azon, képes volt-e az önkormányzat együttműködést kialakítani a gazdaság szereplőivel - szögezte le.
A politikus legalább ugyanekkora összeget szeretne a következő hét évben az európai támogatásból a város fejlesztésére fordítani, mivel - mint fogalmazott - "a stadionépítést leszámítva" ma Magyarországon minden beruházás uniós forrásból valósul meg.
Tíz éve Szeged legnagyobb problémáját a külső és belső helyzete jelentette. Azóta megépült az M5-ös és az M43-as autópálya, valamint befejeződött a tömegközlekedési hálózat mintegy 30 milliárd forintos fejlesztése - közölte a polgármester.
Ma a legnagyobb gond a városrészi utak és járdák állapotával van - tudatta Botka László. Hozzátette: ezek rendbetételére rekonstrukciós alapot hoznak létre, ennek néhány év alatt látható eredménye lesz a városban.
Botka László a tervezett fejlesztések közül kiemelte a lézerközpont szomszédságában 70 hektáros területen kialakítandó tudásparkot, ahol a kutatóközpontban születő eredményeket hasznosítható cégek telepedhetnének le.


MTI