2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Változatlan az üres álláshelyek aránya az EU-ban
2014.09.16
Munkahely
336
.
Az eurózónában 1,7 százalék, az Európai Unióban (EU) 1,6 százalék volt a betöltetlen álláshelyek aránya 2014 második negyedévében. Egyik mutató se változott az idei első negyedévhez képest - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a közleményében.

A tagállamok közül Németországban (2,8 százalék), Belgiumban (2,4 százalék) és Nagy-Britanniában (2,3 százalék) volt a legnagyobb az üres álláshelyek aránya, miközben Lengyelországban (0,5 százalék), Portugáliában (0,6 százalék) és Spanyolországban (szintén 0,6 százalék) a legkisebb.
Magyarországon 2014 első és második negyedévében is 1,4 százalék volt az üres álláshelyek aránya.
A gazdasági válság előtt, 2006 negyedik negyedévében 2,1 százalék volt az EU-ban a betöltetlen álláshelyek aránya, 2008 negyedik negyedévében ez 1,4 százalékra csökkent, és azóta csak mérsékelten emelkedett.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.