2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Új üzemcsarnokot épített a szegedi Elcometal Kft.
2014.07.30
Munkahely
441
.
Mintegy 180 millió forintból bővítette üzemcsarnokát az Elcometal Kft., a beruházáshoz a csavar- és kötőelemgyártással foglalkozó cég 61 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Az új 1600 négyzetméteres üzemben az amerikai exporthoz szükséges, speciális bárkóddal ellátott csomagoló részleget és a kutatás-fejlesztést szolgáló laboratóriumot alakítottak ki.
A szegedi cég szabványos kötőelemeit olyan autó és tehergépjármű márkák főalkatrészeibe építik be, mint például a Mazda, a Toyota, a Nissan és az Audi. Az új üzem beindulásával 5-12 millió darabos megrendelések is teljesíthetők és a jelenleg 40 fős vállalat további 10-12 alkalmazottat tud felvenni - áll a közleményben.
Az Elcometal Kft. 25 éve működik az autóipari piacon, teljesen magyar tulajdonban, termékeinek 30 százalékát külföldön értékesíti, amelynek felvevő piaca elsősorban Európa, illetve Amerika, és Dél-Afrika.
A társaság nettó árbevétele a 2012-ben elért 376,055 millió forintról tavaly 400,410 millió forintra emelkedett, adózott eredménye pedig tavaly 8,110 millió forintra esett az azt megelőző évi 9,672 millió forintról. A vállalat előrehaladott tárgyalásokat folytat leendő ügyfelekkel, az új megrendeléseknek köszönhetően pedig 30-40 százalékos árbevétel-növekedésre számít a következő két évben - tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.