2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Csökkenő kereslet, növekvő kihasználatlanság az irodapiacon
2014.04.22
Munkahely
111
.
Az idei első negyedévben 57 200 négyzetméter területre volt kereslet a fővárosi irodapiacon, ez a legalacsonyabb negyedéves bérbeadás 2010 óta, a kihasználatlanság pedig 0,1 százalékkal 18,5 százalékra emelkedett - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) kedden az MTI-vel.

A budapesti irodaállomány március végén 3 184 500 négyzetmétert tett ki, ebből a bérbeadásra épített - szaknyelven spekulatív - állomány 2 558 150 négyzetméter volt. A maradék 626 350 négyzetméternyi iroda az azokat használó cégek tulajdonában volt.
Az első negyedévben mindössze 14 500 négyzetméter új irodaterület került a piacra, mégpedig a Horizon Development által fejlesztett Eiffel Palace irodaház, a Nyugati térnél.
A kereslet továbbra is Dél-Budára és a Váci úti irodafolyosóra koncentrálódik.
A BIEF tagjai a következő ingatlan tanácsadók: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, Eston International, JLL és a Robertson Hungary. Országos adatok azért nem állnak rendelkezésre, mivel a magyarországi irodapiac Budapestre koncentrálódik.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.