2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Komárom-Esztergom megyében 140 új munkahelyet támogatnak a kisvállalkozásoknál
2014.04.18
Munkahely
126
.
A Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ felterjesztése alapján a nemzetgazdasági miniszter 38 kis- és középvállalkozást részesített munkahelyteremtő támogatásban, ezzel 2014-ben a kkv-szektorban a megyében 140 új, támogatott munkahely jöhet létre - mondta el az MTI-nek a kormánymegbízott.

Czunyiné Bertalan Judit tájékoztatása szerint a támogatás teljes összege közel 240 millió forint. Az érintett beruházások többsége várhatóan Tata és Tatabánya térségében valósul, de a komáromi kistérségben is jelentős, 52 millió forintos fejlesztés várható a Nemzeti Foglalkoztatási Alap támogatásával.
A munkahelyteremtő támogatások növekvő jelentőségét mutatja, hogy 2007-ben a megyében 4 nyertes pályázat 41 fő foglalkoztatásához kapcsolódva 40 millió forint támogatást kapott. Tavaly 27 támogatott vállalkozással kötött szerződést a munkaügyi központ, 186 millió forint felhasználásával 76 új munkahely jött létre - tette hozzá a kormánymegbízott.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.