2024.04.24 | Szerda
György napja

Fidesz: folytatódik, fokozódik a gazdasági növekedés
2014.04.17
Kormány
135
Folytatódó gazdasági növekedésre számít Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő, a nemzetgazdasági tárca gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

A politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a korábbi MSZP-kormányok gyakorlatával szemben az Orbán-kabinet által az elmúlt időszakban ismertetett kedvező gazdasági adatok a parlamenti választás után is igazak, sőt a közelmúlt hírei azt igazolják, hogy a gazdasági növekedés folytatódik, sőt bizonyos területeken fokozódik is.
Szatmáry Kristóf alátámasztásul a kedvező gazdasági mutatók közül kiemelte az Európai Unió tagállamain belül is az egyik legalacsonyabb inflációt, a külkereskedelmi többlet növekedését, valamint a kiskereskedelmi forgalom immár nyolc hónapja tartó, a vállalkozások szempontjából nagyon fontos bővülését.
A képviselő-államtitkár emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy folyamatosan nő az ipari termelés, és friss adatok szerint az építőipar termelése 28,3 százalékkal volt magasabb februárban, mint egy évvel korábban.

MTI