2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Négy nap alatt mintegy 1,2 milliárd forintot használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosok
2015.08.31
Bank
3339
.
A nyár szezonzáró hétvégéjét a hazai lakosság valóban pihenéssel és kikapcsolódással töltötte. Ezt alátámasztják az OTP SZÉP kártya hétvégi felhasználási adatai is. Az augusztus 20. és augusztus 23. közötti négy nap alatt a kártyabirtokosok mintegy 1,2 milliárd forintnyi juttatást használtak fel országszerte.

Az OTP Széchenyi Pihenőkártyákon lévő juttatások a hazai turizmus egyik legfontosabb bevételi forrásává váltak az elmúlt négy év során. Ezt az utolsó nyári hosszúhétvége eredményei is alátámasztják, hiszen naponta átlagosan 299 millió forint áramlott a kártyákról a belföldi turizmusba és vendéglátóiparba. Az egy tranzakcióra eső átlagos költés összege több mint 7 200 forint volt.

Az idei augusztus 20-i hétvége költései 24 százalékkal meghaladják a tavalyi eredményeket, amikor 960 millió forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok, igaz a tavalyi évben augusztus 20 a hét közepére esett.

„A nyári költések és ezen belül az augusztusi hosszúhétvége adatai ismét bebizonyították, hogy az OTP SZÉP kártya eleget tesz az első kibocsátás során kitűzött céljainak, és a belföldi turizmus motorjává vált. Büszkék vagyunk arra, hogy a 2011. júliusi első kibocsátás óta, immáron a negyedik teljes nyári szezont zárjuk sikerrel.” – számolt be az adatokról Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.



Café PR, OTP.hu