2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Takarékbank: a takarékszövetkezeteknek is lehetőségeket nyit a családi otthonteremtési kedvezmény
2015.06.30
Bank
924
.
Sok családnak nyitja meg a lehetőséget a lakásvásárlásra vagy -bővítésre a július elsejétől induló családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), a kapcsolódó hiteligények kiszolgálása pedig a takarékszövetkezeteknek is érdeke - mondta Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató szerint a CSOK feltételeit - például maximális ingatlan- illetve négyzetméterár - úgy határozták meg, hogy azok kellő keretet teremtenek a viszonylag széleskörű igénybevételhez. "Ez természetesen a takarékszövetkezeteknek, illetve a bankoknak egy lehetőség, hogy ezek a családok is hitel segítségével, önerő segítségével, illetve ennek a kedvezménynek a segítségével vagy a jelenlegi otthonukat bővítsék, vagy új ingatlant vásároljanak" - mondta.

Szabó Levente emlékeztetett arra, hogy július elsejétől már nemcsak új építésű, hanem használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni a kedvezményt, és nemcsak felújításra, hanem bővítésre is. Nemcsak 2 gyermek esetén, hanem egy gyermek esetén is járhat a CSOK, sőt akkor is, ha a házaspár mindkét tagja 40 év alatti, és vállalják, hogy 4, illetve 8 éven belül egy, illetve két gyermek születik a családban.
Hozzátette: a hitelfelvételt a fair bankokról szóló törvény szabályozza, és a hitelfelvevő havi jövedelméhez igazítják a maximális hitelterhet.



MTI