2024.04.23 | Kedd
Béla napja

Még három hete van az OTP SZÉP kártyásoknak
2015.05.14
Bank
884
.
Április eleje óta naponta átlagosan több mint 19 millió forinttal - összességében egy hónap alatt mintegy 575 millió forinttal - csökkent a lejáró egyenlegek, vagyis a 2013-as feltöltések összege az OTP Széchenyi Pihenő kártyákon (SZÉP kártya). Az érintett kártyabirtokosoknak már csak három hete maradt, hogy az OTP SZÉP kártya 26 000 elfogadóhelyének valamelyikén felhasználják a május 31-én lejáró juttatásaikat.

Felpörgött a felhasználás

Az elmúlt hetekben az előzetes várakozásoknak megfelelően jelentősen felpörgött az idén lejáró, vagyis a 2013-as OTP SZÉP kártyás feltöltések felhasználásának üteme. A kártyabirtokosok a két évvel ezelőtti utalványok 97 százalékát már felhasználták. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 2 évben az OTP Bankcsoport által kibocsátott SZÉP kártyákon keresztül több mint 100 milliárd forint áramlott, az elsősorban hazai kis- és közepes vállalkozások által működtetett, belföldi turisztikai ágazatba.


Még 1,5 milliárd vár elköltésre

Ugyanakkor még mindig mintegy 1,5 milliárd forintnyi elektronikus utalványvár arra, hogy a kártyabirtokosok felhasználják a több mint 26 000 elfogadóhely valamelyikén. A közeledő pünkösdi hosszúhétvége is jó lehetőség erre. Az OTP Bankcsoport elsősorban azokat az elfogadási lehetőségeket ajánlja a dolgozók figyelmébe, ahol mindhárom alszámláról fizethetnek. Ilyen például a fürdő belépő, vagy a szálláshely költségeinek kifizetése. Ráadásul az OTP kártyabirtokosai - a lejáró egyenlegükből - akár előre, már most is lefoglalhatják nyári pihenésüket.


Munkáltatókra is hárul feladat

„Jelenleg mintegy 150 000 kártyabirtokosunknak van lejáró egyenlege. Egy kártyán átlagosan 10 000 forintnyi 2013-as feltöltés található. Szeretnénk ismét felhívni az érintettek figyelmét, használják fel ezeket az összegeket, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés júniusban. Az üzenet átadásában rendkívül fontos szerepe lehet a munkáltatóknak is, hiszen az OTP Pénztárszolgáltató kutatása szerint a munkavállalók döntően rájuk hagyatkoznak a Cafeteriával kapcsolatos információk kapcsán. Minden munkáltatót arra bíztatunk tehát, hogy figyelmeztesse dolgozóit, használják fel a pihenésre és feltöltődésre kapott juttatásokat. Ez minden érintett fél érdeke. A vállalatoknak például komoly adminisztrációs terhet jelenthetnek a visszautalt SZÉP kártyás feltöltések.” – hívta fel a figyelmet Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Érdekesség, hogy a lejáró egyenlegek több mint 50 százaléka a munkáltatók alig 3 százalékánál található meg. Ezért az OTP Bankcsoport a következő hetekben ismét felhívja majd ezeknek a vállalatoknak a figyelmét a juttatások felhasználásának fontosságára. A pénzintézet várakozásai szerint a lejáró egyenlegek aránya a tavalyi szinthez hasonlóan alakulhat. 2014-ben a 2012-es feltöltéseknek csak kevesebb, mint 2 százalékát kellett visszautalni a munkáltatók részére.



Café PR, OTP