2024.04.23 | Kedd
Béla napja

Kollektív szerződést írt alá az Ericsson Magyarország és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete
2015.01.30
Munkahely
189
A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete Kollektív Szerződést írt alá az Ericsson Magyarországgal. A megállapodás a szakszervezet és a vállalat több éves együttműködésének eredménye, és emellett az Ericsson emberközpontú vállalatpolitikáját írásban is rögzíti.

Az Ericsson stratégiájának kiemelt eleme munkatársainak megbecsülése, több mint 103 éves magyarországi történetének fókuszában mindig is a vállalat legfontosabb értéke, a munkatársak álltak. A vállalat az infokommunikációs piac meghatározó szereplőjeként hosszú távra rendezkedett be Magyarországon, technológiai áttörései és azok hazai piacra történő bevezetése nem jöhettek volna létre az átfogó tudással és szakmai tapasztalattal rendelkező, az újdonságok iránt szenvedélyes, kíváncsi és lojális munkatársak nélkül.

A mostani szerződés előzményei évtizedes múltra tekintenek vissza. A hazai Ericsson 1990-es újraindulása után nem sokkal aktív tagja lett az Ericsson Európai Szakszervezetének (EWC), így a kollégák által megválasztott Üzemi Tanács magyar képviselői részt vettek és egyeztettek a stratégiai döntésekről, azoknak szervezeti hatásairól az Európai Unió országaiban és Norvégiában.

A folyamat következő lépéseként, 2012-ben dolgozói kezdeményezés alapján létrejött a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének Ericsson Tagozata. Az azóta eltelt időben a válallat aktívan működött együtt a szakszervezettel, akik részt vettek többek között az „okos” munkakörnyezet bevezetésében, különböző dolgozói és a dolgozók családjainak szóló programokat szerveztek, de 2014 végén az ő bevonásukkal valósult meg a Cafeteria rendszer jelentős és a munkatársak számára rendkívül előnyös átalakítása is.

„Örülök, hogy cégünk egy olyan nagy múltú szervezettel írhatja alá ezt a dokumentumot, mint a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete. Az Ericsson Magyarország kreatív, sokszínű emberek közössége, bennük rejlik a vállalat ereje már 24 éve. Úgy gondolom, hogy cégünk a ma aláírt megállapodással egy új fejlődési szintre ért és ez a szerződés üzleti startégiánkat is támogatja.” – mondta Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója az aláíráskor.

„Az Ericsson vezetésével eddig kialakult korrekt szakmai kapcsolatot tovább erősíti a Kollektív Szerződés megkötése. Az MTSZSZ tagjai, a műszaki értelmiség számára egzisztenciális biztonságuk megteremtését és megbecsülését erősíti, amely hosszú távon nem csak az Ericssonnak, de a magyar gazdaságnak is előnyére válik” – mondta Buzásné Putz Erzsébet a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnöke.

„Az Ericsson Magyarország 1700 fős dolgozói létszámmal működik és ezzel a szektorunk egyik legnagyobb munkáltatója vagyunk. Hisszük, hogy vállalatunk csak elkötelezett és elégedett munkatársakkal lehet sikeres. Büszkék vagyunk arra, hogy a Mérnökszakszervezettel való együttműködésünk konstruktív és sikeres.” – tette hozzá Bohács Bernadette, az Ericsson Magyarország közép-európai HR ügyvezető igazgatója.
Az Ericsson munkatársai közül igen sokan már tíz- húsz vagy akár régebb óta is a vállalat alkalmazottai és rendkívül értékes munkatársak. A nagyszámú lojális kolléga elkötelezettségében nagy szerepet játszik az Ericsson jó munkáltatói márkája, erős pozíciója és a technológiai elsősége.





NoGuchi
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.