2024.04.23 | Kedd
Béla napja

Lengyel csapat nyerte a MOL-csoport UPPP 2014 versenyét
2014.12.16
Egyéb hírek
341
.
A MOL-csoport kihirdette az UPPP versenyének nyertesét. A 972 nemzetközi csapatból 10 vett részt a december 9-e és 11-e között Budapesten tartott élő döntőn. A Miskolci Egyetem és az ELTE hallgatói a kutatási és termelési ágazati verseny legjobbjai közé kerültek. A vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, a MOL-csoport a legjobb földtudományi és olajipari tehetségeket kereste.

A versenyre összesen 972 három tagú csapat adta be jelentkezését 14 ország 27 egyeteméről, Angliától Közép-Európán át a Közel-Keletig. Hat ország legjobb tíz csapata került be az élő döntőbe, amit december 9-e és 11-e között tartottak Budapesten. A legjobb tíz csapat számára rendezett élő döntőben a verseny „Csatlakozz, ha mersz” szlogenjének megfelelő feladatokat kellett megoldani. Ezt követően pedig a legjobb 5 csapatnak a MOL-csoport kutatási és termelési divíziójának vezetősége előtt kellett bemutatnia saját esettanulmányát. A zsűri értékelése alapján a legjobb három csapat 20.000 eurós összdíjazásban részesült, és lehetőséget kapnak, hogy a MOL-csoportnál a 18 hónapos „UPPP Tehetségfejlesztő Program” keretében kezdhessék megnemzetközi karrierjüket.

„Gratulálunk a legjobb három csapatnak a versenyen elért eredményükhöz. Szeretnénk minden résztvevőnek megköszönni a vetélkedőn nyújtott végtelen kitartásukat. Az indulók kimagasló eredményei és a visszajelzéseik is azt mutatják, hogy a megfelelő utat választottuk ahhoz, hogy a kutatás-termelés részleg számára megtaláljuk az ifjú tehetségeket. Nemcsak a pozitív visszajelzéseknek, de az új toborzási program bevezetésének is rendkívül örülünk" – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport emberi erőforrás igazgatója.

Az első díjat az ONIONgas csapat nyerte (Jakub Pitera, Dawid Bydlosz, Tomasz Malachowski) a lengyelországi AGH Műszaki Egyetemről. „Ez a három napos UPPP esemény döbbenetes élmény volt számunkra. A program minden egyes részlete, a szállástól a döntőig rendkívül színvonalas szervezést takart. Ez volt életünk legnagyobb kalandja. A végeredmény pedig teljesen váratlanul ért minket, arról nem is beszélve, hogy a győzelem kiváló lendületet adhat mindannyiunk karrierjének” – mondta a győztes csapat.

A második helyezett a TeamMechanical a pakisztáni NED Műszaki és Technológiai Egyetem csapata lett, a harmadik pedig a hazai Miskolci Egyetem hallgatói alkotta Oil Up!.

A UPPP-ről szóló további információt, valamint egyéb díjnyertes tehetségtoborzó programokat itt talál:
www.uppp.info
www.uppp.info/enterifyoudare
www.facebook.com/moluppp

Az UPPP Vetélkedőről
Az UPPP célja, hogy népszerűsítse a MOL-csoportot a kutatási és termelési (upstream) hallgatók körében. A kiválasztott egyetemek hallgatói lehetőséget kapnak a vetélkedőn való részvételre. A hallgatók először egy online platformon versengenek, ahol iparági és stratégiai feladatokat oldanak meg. A feladatok valóságosak: a MOL-csoport pakisztáni tevékenységéhez kapcsolódnak. Az első helyezettek vehetnek majd részt az élő döntőben, ahol a legjobban bizonyító hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz és szakmai pályafutásukat az újonnan kifejlesztett “UPPP Tehetségfejlesztő Program”-on keresztül kezdhessék meg. Ezen túl, összesen hatmillió forintos (20 ezer eurós) pénzdíjazást is elnyernek. A még nem végzős hallgatók részére ösztöndíjas képzésben és nyári szakmai gyakorlaton való részvételt ajánlanak fel.

Az UPPP Tehetségfejlesztő Program
A "UPPP Tehetségfejlesztő Program" egy 18 hónapos fejlesztő program olyan fiatal szakemberek részére, akik a Kutatás és Termelés ágazat (upstream) iránt érdeklődnek. A program négy pilléren nyugszik, amelyek gyakorlati tapasztalatot és képzési egységeket tartalmaznak. A fő cél egyrészt a vállalkozói, másrészt a műszaki szakismeretek fejlesztése. A program helyszíni tapasztalatszerzést ajánl két, vagy több nemzetközi upstream működési helyszínen, illetve vállalatirányításban a MOL-csoport vállalati központjában Budapesten.





MOL Magyarország, Eurolex