2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

AAA Auto: csaknem 57 ezer eladott autó az idén
2014.11.20
Munkahely
160
.
A használt autók eladásával foglalkozó, és Magyarországon is jelen lévő cseh AAA Auto csoport 56 646 darab autót értékesített 2014-ben november közepéig, ezzel már most elérte a 2013-as eladási számokat - közölte a cégcsoport csütörtökön az MTI-vel.

Az AAA Auto az idei évre összesen 63 000 autó értékesítésével számol, és azzal, hogy tartani tudja a tervezett 12,1 százalékos éves növekedést. "Amennyiben sikerül elérnünk ezt a célt, az egy új rekordot jelent a cég számára a válság utáni időszakban" - idézi a közlemény Karolína Topolová-t, a cégcsoport vezérigazgatóját.
Az AAA Auto által eladott autók számának növekedése 2009-hez képest decemberben várhatóan eléri a 71 százalékot, és az utóbbi öt évben értékesített autók száma megközelíti a 300 ezret.
A közlemény szerint a cég alkalmazottainak száma a 2009-es 1099-ről csaknem duplájára, 2100-ra nőtt idén.

Az AAA Auto Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Magyarországon összesen 35 telephelyet működtet.
A cégcsoport október közepén jelentette be, hogy az Abris Capital Partners, a varsói székhelyű nemzetközi befektetési alap megvette az AAA Auto részvényeinek 95 százalékát. A tranzakció értéke 220 millió euró volt. A cseh versenyhivatal már jóváhagyta az üzletet, de érvénybe lépéséhez még a szlovák, az orosz és az ukrán versenyhivatal jóváhagyására is szükség van.
"Nem számolunk személyi változásokkal, sem az üzleti modell megváltoztatásával" - közölte akkor Karolína Topolová vezérigazgató.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.