2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

Újra fejleszt a magyar Greiner Bio-One
2014.10.29
Munkahely
234
.
Két milliárd forintos beruházás kezdődött meg a Greiner Bio-One Hungary Kft. mosonmagyaróvári telephelyén. A több mint 2000 m2 alapterületű új gyártócsarnok alapkőletételére 2014. október 29-én került sor, a tervek szerint jövő nyáron már elindul a termelés az új üzemben. A bővítés következtében a vállalat további 40-50 főnek ad majd munkát.

A Greiner Bio-One GmbH osztrák tulajdonosainak döntése alapján a cég mosonmagyaróvári telephelyén valósul meg a több mint két milliárd forint értékű beruházás. Az építkezés első kapavágásaira már sor került, az ünnepélyes alapkőletétel 2014. október 29-én megtörtént.

A fejlesztés keretében a jelenlegi 9.000-ről 11.000 négyzetméter fölé emelkedik a Greiner Bio-One Hungary Kft. mosonmagyaróvári ingatlanállománya, ebből kb. 1.600 négyzetméter közvetlenül a gyártási kapacitás bővítését szolgálja. A további területeken irodákat, szociális helyiségeket és háttértechnológiai egységeket alakít ki a vállalat. Az új gyártócsarnok két oldalán, a termeléstől elzártan kap helyet egy-egy szervizfolyosó, amely az optimális helykihasználáson túl tisztább termelési környezetet eredményez.
A fenntartható fejlődést és környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva a gyárterület korábbi fejlesztéséhez hasonlóan az új épületben is geothermikus hűtő- és fűtőrendszert alakítanak ki, mely nemcsak az üzemeltetési költségek, hanem a környezeti terhelés csökkentéséhez is nagyban hozzájárul.

Az alapításának huszonötödik évfordulóját idén ünneplő Greiner Bio-One Hungary Kft. jelenleg 160 főt foglalkoztat, a bővítés következtében várhatóan további 40-50 főt tud alkalmazni. A projekt befejezését 2016. év elejére ütemezi a vállalat, a tervek szerint a gyártókapacitás egy részén már jövő nyáron beindulhat a termelés az új üzemcsarnokban. A felépülő gyártóegységben laboratóriumi eszközöket állítanak majd elő.
A több mint két milliárd forint összértékű beruházás várhatóan kiemelt forgalom- és bevételnövekményt generál a Greiner Bio-One Hungary Kft. számára, melynek köszönhetően tovább erősödik a vállalat helyzete, stabil munkahelyeket teremtve és versenyképes jövedelmet biztosítva a helyi- és környékbeli munkavállalók számára. A cég évek óta Mosonmagyaróvár egyik legnagyobb adózója, emellett a helyi oktatás és civil kezdeményezések elkötelezett támogatója is.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.