2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Bővíti létszámát a Wescast oroszlányi gyára
2014.10.28
Munkahely
439
.
November elejéig 250 új munkatárs felvételét tervezi oroszlányi gyárába a kínai tulajdonban lévő, kipufogócsonkokat és turbófeltöltő-házakat gyártó Wescast Hungary Zrt. - tájékoztatta a Wescast vállalatcsoport igazgatótanácsának alelnöke, a társaság európai elnöke az MTI-t.

George Yang hozzátette, néhány napja 300 jelentkezőt hallgattak meg, közülük 152 fő felelt meg a felvételi követelményeknek.
Közölte, a növekvő megrendelések miatt idén 7,7 milliárd forintos technológiai fejlesztést hajtottak végre az üzemben.
A munkaerő-igény biztosítására népszerűsítő kampányt indítottak, növelték a kezdő béreket és a termelési területeken teljesítmény-ösztönző bónuszt vezettek be.
Matajsz Gábor megbízott gyárigazgató elmondta, 2015 második felében, mintegy 4,8 milliárd forintos beruházással, további számítógép vezérlésű szerszámgépeket állítanak üzembe.
A Wescast magyarországi gyárában 2020-ig összesen 22 milliárd forintot szán korszerűsítésre és új csarnok építésére.

A vállalatnál a mostani bővítés előtt 1450 ember dolgozott, az évtized végére 2500 embernek szeretnének munkát adni.
A társaság nettó árbevétele az idén várhatóan meghaladja a 28 milliárd forintot, jövőre 33 milliárd forintos árbevételre számítanak.
Az öntödét és megmunkáló üzemet is magába foglaló gyárat 2000-ben alapította a kanadai Wescast Industries Inc., amelyet 2013 márciusában megvásárolt a kínai Sichuan Bohong Industry vállalatcsoport. A felvásárlással a cég neve nem változott.
A társaság kanadai, egyesült államokbeli, magyarországi és kínai gyárakkal rendelkezik.
A vállalatcsoportnak világszerte 8 termelő üzeme van. Értékesítési és mérnöki tevékenységét Kanadában, Franciaországban, Németországban, Angliában és Japánban található szolgáltató irodái támogatják.

A Wescast minden európai megrendelését az oroszlányi gyárból teljesíti. Közvetlen beszállítója szinte minden európai autógyártónak, vevői között található az Audi, a Daimler, a Fiat, a Ford, a PSA csoport, a Renault és a Volkswagen. A turbógyártók közül legjelentősebb vevőik a BorgWarner Turbo Systems, a Honeywell Turbo Technologies és a Mitsubishi Equipment Europe.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.