2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Jobbik: a turizmus mikrovállalkozásainak ne kelljen online pénztárgépet használniuk!
2014.08.21
Kormány
408
.
A Jobbik azt kezdeményezi, hogy ne kelljen online pénztárgépet használniuk azoknak a turizmusban működő vállalkozásoknak, amelyek éves árbevétele nem éri el a 10 millió forintot.

Ha ehhez nem járul hozzá a kormányzat, akkor esetükben a bekötés és az üzemeltetés költségeit az állam vállalja magára! - mondta Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Jelezte, hogy pártja ennek érdekében határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.
Kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy ezen vállalkozások közül számos csak 2-3 hónapig működik egy évben, így a pénztárgépek használata komoly megterhelést jelent.
Volner János kérdésre válaszolva arról is beszámolt: furcsának találja a Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlásait, a jegybanknál ugyanis szerinte sem megfelelő gyakorlat, sem szakértelem nem áll rendelkezésre az ingatlanvagyon értékének megőrzésére. Olyan vagyontárgyakba kellene befektetnie a nemzeti banknak, amelyek garantálják a nemzeti vagyon értékének megőrzését - jelentette ki.


MTI