2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Egymilliárd forint munkahelyteremtésre Csongrád megyében
2014.08.15
Munkahely
528
.
Százhúsz Csongrád megyei cég nyert több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást idén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait segítő pályázatán – közölte Juhász Tünde kormánymegbízott pénteken Szegeden.

A fejlesztések 518 új munkahely létrehozását teszik lehetővé az év végéig, és további kétezer ember foglalkoztatását garantálják a következő két esztendőben – mondta a kormánymegbízott, az egyik nyertes cég pályázati támogatással kialakított új belvárosi élelmiszerüzletében tartott sajtótájékoztatón.
Juhász Tünde közölte, az NGM több éve rendszeresen meghirdetett támogatási formája rendkívül népszerű, a januárban 13 milliárd forintos keretösszeggel kiírt pályázatra szánt forrást júliusban 3 milliárd forinttal meg kellett emelni.
Bakos László, a megyei munkaügyi központ általános igazgató-helyettese elmondta, Csongrád megyében 2012 óta megduplázódott a munkahelyteremtő beruházásokra benyújtott sikeres pályázatok száma és az odaítélt támogatás is. A szakember szerint ez a növekvő beruházási kedv mellett a feltételek könnyítésének is köszönhető.
Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a megyében a pályázati támogatás a beruházások összköltségének akár 70 százalékát is fedezheti. Az idén sikerrel pályázó vállalkozások között a legtöbb kis- és nagykereskedelemmel foglalkozik, de a cégek között szép számmal akadt az építő-, a fa- és az élelmiszeripar területén működő is.


MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.