2024.04.19 | Péntek
Emma napja

BKK: sürgős lépéseket kell tenni a Lánchíd forgalmának biztonságáért
2014.08.15
Utazás
696
.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a növekvő kerékpáros- és gyalogosforgalom miatt sürgős lépéseket kell tenni a Lánchídon azért, hogy a forgalom biztonsága megfelelő legyen.

A válasz.hu szerdán azt írta, a központ a Lánchíd járdáinak kiszélesítését tervezi, de végleges döntés erről még nem született. A BKK erre reagálva, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a kőoroszlánoknál, illetve a pilléreknél a szűk hely miatt folyamatosan konfliktusos helyzetek alakulnak ki, ezért fontos a mielőbbi beavatkozás, amelyet ésszerű a felújítási munkákhoz időzíteni.
A készülő tervek szerint a kerékpáros-forgalmat a felújítás után már nem a járdán, hanem az úttesten akarja a BKK elvezetni forgalombiztonsági beavatkozásokkal, a járda szélesítését még vizsgálják. A felújítás műszaki tartalmáról a Fővárosi Közgyűlés 2015-ben dönthet.
Jelezték: a terveket a Belügyminisztérium Központi Építészeti Tervtanács műemléki testületének, a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal városépítési főosztályának, valamint az UNESCO-nak (az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének) bejelentési kötelezettséggel tartozó Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központnak a véleményét is figyelembe véve készítik el.


MTI