2024.04.19 | Péntek
Emma napja

18 millió forintos támogatás külhoni hallgatói szervezeteknek
2014.07.16
Oktatás
641
.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idei pályázati tervében 18 millió forintos keretösszeget biztosít a külhoni hallgatói és doktoranduszszervezetek számára - közölte a tárca parlamenti államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a pályázat lehetőséget teremt a külhoni hallgatói és doktoranduszszervezetek programjainak, működésének támogatására. A pályázaton indulni jogosultak körébe romániai, szerbiai, szlovákiai és ukrajnai hallgatói szervezetek tartoznak. Az elnyerhető összeg alsó határa 100 ezer forint, felső határa 6 millió forint.
A támogatást fel lehet használni konferencia, nyári egyetem, középiskolai, felsőoktatási intézménnyel kapcsolatos és hallgatói szervezeti tájékoztató körút, állásbörze, karriernapok, vezetőképző, diákfórum, egyéb konferencia és szakmai rendezvény, gólyabál és más közösségi események szervezésére, továbbá felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadványok készítésére, hallgatói szolgáltatásokra, valamint általános működési költségekre.
A lebonyolítást a Balassi Intézet végzi.
A pályázat 2014 kora őszén jelenik meg, a nyertes pályázók kifizetése legkésőbb 2015 márciusáig megtörténik majd - jelezte az Emmi parlamenti államtitkársága.
A közleményben kitértek arra is: a 2010-es kormányváltás markáns nemzetpolitikai fordulatot eredményezett, és a kormányzat elkötelezett a külhoni magyar közösségek megmaradása, a magyar fiatalok szülőföldön maradása mellett.

MTI