2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

ÁSZ: először ellenőrzik az összes főiskolát és egyetemet a számvevők
2014.07.16
Oktatás
604
.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) átadta az Országgyűlésnek második félévi ellenőrzési tervét, amelynek részeként először vizsgálja az összes egyetemet és főiskolát - tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Az ÁSZ közleménye szerint folytatják az állami és egyházi fenntartású felsőoktatási intézmények ellenőrzését, amelynek keretében - ahogyan eddig még sosem - az összes egyetemet és főiskolát ellenőrzik, lehetőséget teremtve az átfogó ágazati értékelésre - olvasható a közleményben.
Törvényi kötelezettség alapján ellenőrzi az ÁSZ a kampánypénzek felhasználását, a 2014. évi választásokra fordított pénzeszközök felhasználását, valamint véleményezi Magyarország 2015. évi költségvetését. A tájékoztatás szerint 2014-ben is ellenőrzik a Magyar Nemzeti Bank működését, valamint folyamatban van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő ellenőrzés is.
A dokumentumban szerepel egyebek mellett a Magyar Orvosi Kamara, a Diákhitel Központ és az Országos Betétbiztosítási Alap ellenőrzése is - írták.
Az ÁSZ a tájékoztatás szerint a következő időszakban is kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre és intézményekre, amelyek szerepet játszanak az államháztartási hiány, illetve az adósságmutató alakulásában.
Az ellenőrzési terv megtalálható az ÁSZ honlapján (www.asz.hu).

MTI