2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

Megépült az új keverőüzem a Hankook rácalmás gyárában
2014.04.24
Munkahely
129
.
Befejeződött a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának újabb bővítése: a cég 2,6 milliárd forintból - uniós támogatás felhasználásával - egy új keverőgépet és az ahhoz tartozó üzemcsarnokot létesített, amellyel jelentősen javul a gumigyár hatékonysága.

Li Szang Il ügyvezető igazgató a projektzáró sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházás 2012 októberében indult, és az Új Széchenyi Terv keretében 558,5 millió forint támogatást kaptak hozzá. A keverési folyamat a gyártás első fázisa, ezért kiemelt fontosságú, mert a további gyártási fázisokat is alapvetően meghatározza - tette hozzá.
Közölte, hogy a most átadott mixerrel kiegyensúlyozottabb minőséget és folyamatosabb gyártást lehet elérni.
Fridrich Tamás projektmenedzser jelezte, hogy a fejlesztés révén 25-tel nőtt a munkahelyek száma a gyárban. Az üzem keverési kapacitása napi 114 tonnával növekedett, így a maximális kapacitás 23,8 százalékkal, napi 592 tonnára nőtt.
Roy Katalin, a cég kommunikációs menedzsere kiemelte: várhatóan június-júliusban még tovább bővül a rácalmási üzem, mert a 2013 májusában bejelentett 313 millió eurós harmadik ütem építési fázisa hamarosan befejeződik. Az új gyáregységgel közvetlenül 950 új munkahelyet teremtenek és tovább növelik a gyár termelési volumenét, amely így eléri majd a 17 millió abroncsot évente. Ezzel a Hankook magyarországi beruházásainak összértéke meghaladja a 880 millió eurót, a létszám pedig eléri majd a 3250-et – tette hozzá.
A Hankook Tire a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártója. A világ több mint 180 országába szállítja termékeit, több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világon.
A Hankook Magyarországon 2007-ben létesített abroncsgyárat: az 550 millió eurós fejlesztés a Dunaújváros melletti Rácalmáson valósult meg. A cég második gyára 2011-ben épült meg. A vállalat jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat és évente 12 milliónál több gumiabroncsot gyárt személy- és teherautókra.
A vállalat rácalmási gyára jelenleg személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsokat. A vállalat első gyári szerelésű abroncsait a gyárból közvetlenül a Volkswagen-csoport, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba szállítják. 2013 szeptemberében megkezdődött az abroncsok kiszállítása a Mercedes németországi gyárába, amit 2014. során előreláthatóan további prémiumgyártókkal kötött szerződések követnek majd.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.