2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

BM: az idén is a tavalyihoz hasonló számú közfoglalkoztatott lesz
2014.04.23
Munkahely
117
.
Az idén a tavalyinál több pénz jut közfoglalkoztatásra, és 2014-ben is az elmúlt évihez hasonló létszám bevonásával folytatódnak a közfoglalkoztatási programok - közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel, reagálva a sajtóban és egyes ellenzéki megnyilvánulásokban megjelent állításokra.

Szabó Szabolcs, az Együtt-PM szövetség megválasztott képviselője a BM épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a májusban induló közmunkaprogramokban a jelenleg körülbelül 330 ezerről mintegy 105-106 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma.
A BM erre reagálva azt írta: a költségvetés 183,8 milliárd forintot határozott meg a közfoglalkoztatási programokra, ami 3,9 milliárd forinttal több, mint amennyit tavaly erre fordítottak. Az idén tehát több pénz jut a közfoglalkoztatásra, nem pedig kevesebb - szögezték le.
Kifejtették: a 2013 novemberétől 2014 áprilisáig tartó téli közfoglalkoztatás keretében 100 ezer ember munkavégzése és 100 ezer ember képzése valósul meg. Májusban, hasonlóan 2013 azonos időszakához, ismét több mint 140 ezer embernek kínálnak munkát az országszerte induló közfoglalkoztatási programok. Ez a létszám a nyári hónapokban tovább fog emelkedni - hangsúlyozták.
"A kormány folyamatosan nyomon követi és ellenőrzi a programok megvalósulását, és időben meghozza a szükséges döntéseket" - fogalmazott a BM.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.