2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

A MOL-csoport vezetőképzési programja, a LEAD elnyerte a nemzetközi Leadership 500 szakmai díjat
2014.04.15
Munkahely
143
.
A MOL-csoport LEAD programja a nemzetközi vállalatok kategóriában a legjobb 5 közé kerülve elnyerte a HR.com Leadership 500 díját. A rangos díjat a MOL-csoport a tehetségek fejlesztéséért tett nemzetközi erőfeszítéseiért kapta. A HR.com egy 200 000 tagot számláló vezető nemzetközi, szakmai közösség, ahol a legkiemelkedőbb HR gyakorlatokat, trendeket és híreket mutatják be.

A LEAD programot 2013-ban indította a vállalat, és azóta is a legfontosabb eszköze a szervezeti változások támogatásában. A LEAD program kidolgozásával a MOL-csoport azt tűzte ki célul, hogy nemzetközi vezetők új generációját képezze ki, akik képesek a vállalatot a folyton változó körülmények között irányítani, és emellett kimagasló üzleti eredményeket érnek el. A vállalat elkötelezett híve a tehetséggondozásnak, amely már a középiskolától kezdődik, majd a legjobb tanulóknak szóló versenyével folytatódik, és a legtehetségesebb egyetemi hallgatókat célzó diplomás programjával zárul. A LEAD program ezt, a díjnyertes programokból álló sort egészíti ki.

„Megtisztelő, hogy megnyertük a Leadership 500 rangos díját, és egyben hatalmas elismerés, hogy 200 nevező között a MOL-csoport díjat nyert. Büszkék vagyunk arra, hogy nem sokkal azután, hogy a legjobb egyetemi tehetségkutató program kategóriában elnyertük a 2014 ERE Recruting Excellence díját a Freshhh és a Growww programokért, LEAD programunk egy újabb presztízsértékű díjat nyert. Tehetségkutató és fejlesztő programjaink hosszú távú befektetések a MOL-csoport jövőjébe, ezért folyamatosan dolgozunk ezek tökéletesítésén” – mondta el Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport emberi erőforrás igazgatója.

A LEAD program módszertana tehetségcsoport köré épül, együttműködésben a legrangosabb nemzetközi pénzügyi oktatási intézményekkel. A Zágrábban és Belgrádban is működő COTRUGLI Üzleti Egyetem által nyújtott képzések a feltörekvő tehetségek fejlődését szolgálják, míg a középhaladó és haladó programokat az amerikai Thunderbird Nemzetközi Üzleti Egyetem dolgozta ki. A vezetőképző program résztvevői különféle kultúrákból és szakmai háttérrel érkeznek, 11 országból, Ausztriától egészen Irakig. A program indulása óta több mint 300 LEAD jelölt esett át azon a szigorú kiválasztási folyamaton, amelyet a tehetséggondozásban jártas külső szakértők végeznek. Ennek köszönhetően 65 kiválasztott tehetség már részt vett a programban, akik a vállalat kiváló vezetőinek új generációja, a MOL-csoport jövőjének formálói.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29 000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal zajlik a szénhidrogén-bányászatban. Jelenleg 7 országban folytat szénhidrogén-kitermelést, és 11 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, közös ellátásilánc-optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 12 országban.
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.