2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Új menedzsmenttel kezdi meg új pénzügyi évét az EY Magyarország
2015.06.05
Munkahely
469
.
Megújul július 1-től az EY Magyarország menedzsmentje. A vezérigazgatói tisztséget Rencz Botond, a cég Adótanácsadói részlegének közép-európai és egyben magyarországi vezetője veszi át. Havas István jelenlegi vezérigazgató a cég Senior Partnereként a jövőben az EY egyes kiemelt piaci és kormányzati ügyfeleivel való kapcsolattartásért felel majd. Ezzel egy időben a cég hosszú távú stratégiájával összhangban az EY menedzsmentjében további kinevezésekre kerül sor: a Könyvvizsgálói terület vezetését Bartha Zsuzsanna veszi át, az Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások részleg új vezetője pedig Tüske Balázs lesz.

A jelen pénzügyi év végén, 2015. június 30-án távozik jelenlegi posztjáról Havas István, az EY magyarországi vezérigazgatója, és a továbbiakban - mint a cég Senior Partnere - csökkentett munkaidőben dolgozik tovább. Feladata a jövőben elsősorban a társaság egyes kiemelt piaci és kormányzati ügyfeleivel való kapcsolatok ápolása és jelentős könyvvizsgálati megbízások felügyelete lesz. Havas István 9 éve vezeti az EY magyarországi tevékenységét, ez alatt az idő alatt a cég közel 70 százalékkal növelte árbevételét, megduplázta eredményét, jelentősen növelte hatékonyságát és a brand magyarországi elismertségét.

Utódja 2015. július 1-től a cég élén Rencz Botond, a cég Adótanácsadói részlegének közép-európai és magyarországi vezetője lesz, aki jelenlegi vezetői feladatai megtartása mellett látja el ezt a tisztséget. Rencz Botond az elmúlt 9 évben kiemelkedő szakértői csapatot épített fel, és vezetése mellett az EY magyar adótanácsadói részlege több mint kétszeresére bővült. A kimagasló teljesítményt támasztja alá az is, hogy ez idő alatt az EY az International Tax Review összesen 12 rangos nemzetközi díját nyerte el (az Év Adótanácsadója, illetve az Év Transzferár-tanácsadója). A szakember 14 éve az EY cégtársa (partnere), 2006 óta vezeti az EY magyarországi adótanácsadói tevékenységét.

Ugyancsak 2015. július 1-től tölti be Bartha Zsuzsanna a Könyvvizsgálati részleg, és Tüske Balázs az Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások részleg vezetői posztját. Az EY Tranzakciós Tanácsadási részlegének vezetését továbbra is Dezse Margaret látja el.

Bartha Zsuzsanna Alan Griffiths-t váltja a pozícióban, aki 13 évig látta el a Könyvvizsgálati részleg vezetését, a jövőben pedig csökkentett munkaidőben a magyarországi szolgáltató központok (SSC) számára biztosított EY szolgáltatásokat irányítja majd. Bartha Zsuzsanna hat éve az EY cégtársa (partnere), az elmúlt években elsősorban energetikai társaságok, illetve az állami vagyonkezelésbe tartozó társaságok könyvvizsgálatával foglalkozott, továbbá a könyvvizsgálati szabályozó hatóságokkal tartott kapcsolatokért felelt.

Tüske Balázs az Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások részleg vezetését Jan Fanta-tól veszi át, aki ezt a feladatot a közép-európai és a prágai tanácsadó szolgáltatások vezetése mellett látta el. Jan Fanta a jövőben ez utóbbi feladataira koncentrál majd. Tüske Balázs 7 éve az EY cégtársa (partnere), az elmúlt években elsősorban a pénzintézeteknek és private equity cégeknek nyújtott tanácsadói szolgáltatásokkal, átvilágításokkal és tranzakciók támogatásával foglalkozott. Most a feladata a dinamikusan bővülő Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások fejlesztése, a kétszámjegyű növekedés fenntartása lesz, miközben kiemelt tranzakciós ügyfelei számára továbbra is megmarad elsődleges kapcsolattartói szerepében.

„A cég menedzsmentjének mostani megújulása garantálja az elmúlt évek lendületének továbbvitelét és az ügyfeleinknek nyújtott magas színvonalú szolgáltatások folytonosságát. A 2020-ig tartó stratégiai ciklus első időszakát a magyar EY sikerrel vette, növekedésünk, eredményeink regionális összehasonlításban, és versenytársainkkal összevetve is megállják a helyüket. Sok sikert kívánok az új vezetésnek, és magam is mindent megteszek, mint a cég Senior Partnere, hogy a további növekedéshez hozzájáruljak” – mondta Havas István, az EY leköszönő vezérigazgatója.



EY, NoGuchi
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.