2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Fejér megyében a legtudatosabbak a munkavállalók
2015.05.19
Bank
875
.
Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár adatai szerint Fejér megyében a legmagasabb az önkéntes nyugdíjpénztári tagok aránya. Itt az összes dolgozó közel 8 százaléka rendelkezik ilyen jellegű, nyugdíjcélú megtakarítással. Az adatok alapján Győr-Moson-Sopron megye szerepel az utolsó helyen.

A 2014 év végi számok alapján, Fejér, Békés és Csongrád megyében a legmagasabb az Önkéntes Nyugdíjpénztári tagok aránya az összes foglalkoztatotthoz képest az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár, illetve a KSH adatai szerint. Az országos átlag 5,8 százalék, míg a három „legtudatosabb”megyében mind 7 százalék felett van a nyugdíjcéllal öngondoskodók aránya. Fejér megyében ez az arány 7,9 százalék és a lista végén szereplő Győr-Moson-Sopron megyében csak 3,8 százaléka választotta ezt a megtakarítási formát.

Érdekesség, hogy az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai között többségben vannak a nők, arányuk 54-46 százalék a férfiakkal szemben.. Elmondható, hogy a legnagyobb hazai nyugdíjpénztár adatai alapján a fejér megyei nők tudatosabban készülnek az időskorra.

„Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár a válság óta először 2014-ben növelni tudta taglétszámát. Reméljük, ez a tendencia erősödik. Kollégáimmal együtt azon dolgozunk, hogy egy olyan megtakarítási formát tudjunk biztosítani a lakosság számára, ami alacsony költség és kockázat mellett, átlátható módon kedvező hozamot tud biztosítani. Elvégre a nyugdíjcélú megtakarítását senki sem szeretné kockáztatni.”- Mondta el véleményét a taglétszám alakulásáról Nagy Csaba az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.



Café PR, OTP.hu